Övningsplaneringsofficer

Om tjänsten

HELIKOPTERFLOTTILJEN i Linköping söker Övningsplaneringsofficer OF1/2 till Flottiljstaben vid A5.

Beskrivning av enheten

A5 är en av avdelningarna vid Helikopterflottiljens flottiljstab i Linköping. Huvudsakliga arbetsområden vid avdelningen är planering, samordning samt rapportering av Helikopterflottiljens verksamhet för nästkommande tre år. A5 innefattar även mobiliserings och övningsplanering samt uppföljning inom dessa områden. Avdelningen består av 10 yrkesofficerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HL Övningsplanering arbetar du med att utveckla Helikopterflottiljens krigsförmåga genom planering, samordning, genomförande, utvärdering och uppföljning av övningar samt evaluering av förband. Detta görs i samverkan med C A5 och övriga avdelning i frågor om det långsiktiga arbetet av övningsplanering för utveckling av krigsförbandet. Du leder övningsplanering på flottiljnivå och stödjer Chefen Helikopterflottiljens direkt underställda chefer (grupperade i Linköping, Ronneby och Luleå) med framdrivningen av deras planering och förberedelser inför övning. I och med att Helikopterflottiljen arbetar mot samtliga stridskafter så innebär tjänsten en hög grad av samverkan med aktörer inom hela Försvarsmakten. 

Som stabsofficer i flottiljstaben deltar du även i beredning av andra uppgifter genom deltagande i eller ledande av tillfälligt sammansatta arbetsgrupper (planlag) med uppgift att producera beslutsunderlag för chefen Helikopterflottiljen.

Kvalifikationer

 • Officersexamen (OR/OF)
 • Erfarenhet av stabsarbete på flottilj-, bataljons- eller skvadrons-nivå
 • Körkort B
 • Godkänd säkerhetsprövning (genomförs under antagningsprocessen)

Meriterande

 • Erfarenhet av övningsplaneringsprocesser
 • Erfarenhet av helikopter-/flygverksamhet i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av flygbasverksamhet i Försvarsmakten
 • Erfarenhet från att leda arbetsgrupper
 • Kunskap avseende Flygvapnets verksamhet och organisation
 • Kunskap avseende Marinen verksamhet
 • Kunskap avseende Arméns verksamhet
 • Kunskap om IS Undsäk och Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. PRIO och Vidar
 • Erfarenhet MS Office
 • Erfarenhet av Exonaut+
 • Kunskap inom evalueringsmetoder för NATO EVAL enligt OCC E&F och MARTA

Personliga egenskaper

Som person är du driftig och har hög arbetsförmåga, du är mycket kommunikativ och lyhörd. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Du har hög social förmåga och har lätt för att bygga kontaktnät men har också god förmåga till självständigt arbete inom eget ansvarsområde. Du kan snabbt se sammanhang och har ett helhetsperspektiv, men har även förmågan att urskilja detaljer. Du kan snabbt ställa om och skifta fokus vid förändringar. 

Förståelse och intresse för sammanhang mellan verksamhet och resurser är en förutsättning för att ta sig an befattningen och avdelningens uppgifter på bästa sätt. Tjänsten ställer krav på stort eget ansvar och initiativkraft.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställning

Tillsvidaretjänst omfattning 100%.

Befattningen är i nivå OF1-2.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Verksamhetsort

Linköping

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar

Förfrågningar om befattningen kan ställas till C A5 mj Per Mangrell som nås via växeln:
013-28 30 00

Fackling företrädare 

OFR/O Hkpflj: Mats Häggström

OFR/S Hkpflj: Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj: Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel, tel 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31. Din ansökan skall innehålla CV med relevanta kvalifikationer och meriter för tjänsten samt minst 2 referenser. Ansökan skall även innehålla ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 juni 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan