Mobiliserings- och beredskapsbefäl

Om tjänsten

HELIKOPTERFLOTTILJEN i Linköping söker Mobilisering- och beredskapsbefäl OR 8 (OR7) till Flottiljstaben vid A5.

Beskrivning av enheten

A5 är en av avdelningarna vid Helikopterflottiljens flottiljstab i Linköping. Huvudsakliga arbetsområden vid avdelningen är planering, samordning samt rapportering av Helikopterflottiljens verksamhet för nästkommande tre år. A5 innefattar även mobiliserings och övningsplanering samt uppföljning inom dessa områden. Avdelningen består av 10 yrkesofficerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som en av två mobilisering- och beredskapshandläggare arbetar du med att producera och utveckla planer avseende krigs- och mobiliseringsplanläggning för krigsförbandet Helikopterflottiljen. Vidare stödjer A5 Chefen Helikopterflottiljens direkt underställda chefer (grupperade i Linköping, Ronneby och Luleå) med framdrivningen av deras planering och förberedelser för eventuella förändringar i beredskapen. Jobbet innebär också att du genomför ett sammanhållande arbete med aktörer som verkar inom Linköping Garnison.  

Som stabsofficer i flottiljstaben deltar du även i beredning av andra uppgifter genom deltagande i eller ledande av tillfälligt sammansatta arbetsgrupper (planeringslag) med uppgift att producerabeslutsunderlag för chefen Helikopterflottiljen.

Kvalifikationer

 • Officersexamen (OR/OF)
 • Körkort B
 • Godkänd säkerhetsprövning (genomförs under antagningsprocessen)

Meriterande

 • Erfarenhet av stabsarbete på flottilj-, bataljons- eller skvadrons-nivå
 • Kunskap om FM beredskapskoncept och FM logistikkoncept
 • Kunskap om lagar, förordningar och föreskrifter som kan bli aktuella i händelse av beredskapsförändringar
 • Kunskap om Flygvapnets och hemvärnets organisation
 • Kunskap avseende Flygvapnets verksamhet
 • Erfarenhet från att leda arbetsgrupper
 • Kunskap om IS Undsäk och Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. PRIO och Vidar
 • Erfarenhet av IOR
 • Erfarenhet MS Office

Personliga egenskaper

Som person är du driftig och har hög arbetsförmåga, du är kommunikativ och lyhörd. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Du fungerar väl i grupp men har också god förmåga till självständigt arbete inom eget ansvarsområde. Du kan snabbt se sammanhang och har ett helhetsperspektiv, men har även förmågan att urskilja detaljer. Du kan snabbt ställa om och skifta fokus vid förändringar.  

Tjänsten ställer krav på stort eget ansvar och initiativkraft.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställning

Tillsvidaretjänst omfattning 100 %.

Befattningen är i nivå OR8, men är öppen att sökas av OR7 eller OF2 (vilket innebär validering mot OR7).

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Verksamhetsort

Linköping

Tillträde
Enligt överenskommelse och efter godkänd säkerhetsprövning och godkända fys-tester
(FMfysS).

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar

Förfrågningar om befattningen kan ställas till C A5 mj Per Mangrell alt. fv Johan Axelsson
som nås via växeln: 013-28 30 00 
Mobil: mj Per Mangrell 070-8832422, fv Johan Axelsson 070-3125893

Fackling företrädare 

OFR/O Hkpflj: Mats Häggström

OFR/S Hkpflj: Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj: Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel, tel 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31. Din ansökan skall innehålla CV med relevanta kvalifikationer och meriter för tjänsten samt minst 2 referenser. Ansökan skall även innehålla ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 juni 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan