Planeringsofficer

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Marinstaben är under tillväxt och söker en engagerad planeringsofficer som vill vara med och utveckla marinen. Som planeringsofficer ingår du i stabsavdelningen med ansvar att planera och utarbeta beslutsunderlag avseende förbandsutveckling av Marinstaben. I din roll kommer du att ha många kontaktytor, både inom Försvarsmakten och andra myndigheter. Det är ett självständigt arbete där din roll innebär att både verka som enskild stabsmedlem och projektledare med många teambaserade projekt. Du kommer att ansvara för uppgifter inom ett flertal funktioner, till exempel:

 • Krigsförbandsutveckling
 • Försvarsplanering
 • Organisation- och ledningsutveckling

Kvalifikationer

 • Specialistofficer lägst OR 7/OR 8 alt officer OF 2
 • Körkort lägst B

Meriterande

 • Goda färdigheter att hantera system IS UNDSÄK
 • Erfarenhet av stabsarbete vid HKV alternativt taktisk stab
 • Erfarenhet från utvecklingsarbete – förband/förmågor

Personliga egenskaper

Som person är du van vid att arbeta självständigt samt har god förmåga att planera, genomföra och slutföra ditt arbete. Du är flexibel och kan hantera snabba förändringar och omprioriteringar utifrån verksamhetens behov. Du är lojal, pålitlig, noggrann, serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är militär. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Stabsavdelningen Jens Ribestrand som nås via växeln på 08-788 75 00.

Fackliga representanter

SACO-S Dick Brezén 

OFR/S Björn Engren

OFR/O Mikael Vinde

SEKO Anders Rydberg

Samtliga nås via växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev brev där du beskriver varför du är lämpad för jobbet.

Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn. Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2020
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan