Teknisk operatör säkerhetsunderrättelsetjänst

Om tjänsten

134. Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärda tillgångar som exempelvis; information, personal eller verksamhet. Vi söker nu personal som kommer arbeta som teknisk operatör inom säkerhetsunderrättelsetjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Det dagliga arbetet är i stor utsträckning omväxlande och innefattar allt från teoretisk problemlösning i kontorsmiljö, till operativ tjänst i fält. Du förväntas lösa komplexa tekniska uppgifter enskilt såväl som i grupp, ibland under längre tid. Tjänsteresor inom och utom landet är förekommande vilket kan innebära perioder av bortavaro, ibland uppkomna på kort varsel.

Vi söker i första hand dig som är eller har varit specialistofficer, men även civila eller taktisk officer med den rätta profilen kan vara rätt för tjänsten. Tyngdpunkten ligger i att du har ett stort tekniskt intresse med en bred teknisk förståelse. Vi uppmuntrar särskilt kvinnor att söka.


Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt / GMU eller motsvarande
 • Körkort B
 • Fyskrav: FMFysS med tilläggsprov nivå 2

Meriterande

 • Genomförd specialistofficersutbildning med goda vitsord
 • Teknisk officer
 • Tekniskt utbildad
 • Utbildning eller tjänstgöring inom teknisk bevakning
 • Flera körkortsbehörigheter
 • Befästa kunskaper inom mätteknik, elarbeten, elektroniklära, mekanik och byggteknik.
 • Praktiska kunskaper från Försvarsmaktens tekniska system

Personliga egenskaper
Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer höga krav psykisk uthållighet med förmågan att arbeta långsiktigt. Du behöver även vara självgående och ha ett lösningsorienterat förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att arbeta i grupp. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varför vi ställer höga krav på̊ omdöme och integritet. Din personlighet, dina kunskaper och gedigna intresse för teknik är viktigt för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Specialistofficer (OR6-7) eller civil
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Augusti 2021

För upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist 134.FSkv: 0708-98 03 85 (mån-fre 08:00-15:00)

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev, med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan bör också innehålla foto och referenser.

Ansökan skickas med brev till följande adress:
Livgardet
Op Säk Teknik
196 85 Kungsängen

Rekryteringsprocess
Rekryteringsprocessen består av flera delsteg, däribland intervjuer och lämplighetstester. Kallelse till intervju och tester sker från 2020-10-01.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 augusti 2020
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan