Bevakningsbåtkompaniet söker båtchef lätt trossbåt vid Trosstropp

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

 

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land. Förbandet har förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka på och under vattenytan samt på land. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem. Med hjälp av de snabbgående stridsbåtarna uppnår man en god rörlighet. Bevakningsbåtkompaniet är direkt underställt chefen Amfibieregementet och är placerat i Göteborg. Förbandet är idag Försvarsmaktens enda förband som verkar inom hamnområde och/eller skärgård ovanför och på ytan. Kompaniet skall upprätthålla nationell beredskap och delta i nationella/internationella samövningar och insatser. 
Trosstroppen understödjer Bevakningsbåtkompaniet avseende förnödenheter, teknisk tjänst, sjukvård och transporttjänst. Enheten är sjögående likt övriga amfibiekåren. 

Arbetsuppgifter

Som båtchef lätt trossbåt, leder du besättningen, både i det dagliga arbetet och vid övningar. Tjänsten ställer krav på fysisk och psykisk kapacitet, samt en förmåga att arbeta i små grupper under en längre period i svåra förhållanden. Utöver tjänsten ombord, stöttar du samtidigt förbandet med uppgifter som faller på Trosstroppen, i egenskap av förbandets logistikresurs. 

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Godkända betyg i Svenska 1, Samhällsvetenskap 1, Engelska 1
 • Godkänd säkerhetsprövning 
 • Genomförd specialistofficersutbildning med godkänt betyg 
 • Fartygsbefälsexamen klass VII eller högre. 
 • Fysisk förmåga enl FM FysS 

Meriterande 

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, speciellt i amfibiesystemet
 • Typutbildning lätt trossbåt, stridsbåt eller g-båt
 • CRM 
 • Sjösäk B
 • Erfaranhet av PRIO/SAP
 • Erfaranhet av RSF 
 • C körkort, truckkörkort 
 • Militär maskinteknisk behörighet M8 eller högre
 • B-körkort 
 • Militära förarbevis 

Personliga egenskaper 
Tjänsten ställer krav på att arbetet kan bedrivas dygnet runt med långa ansträngande arbetspass samt under svåra förhållanden. Detta ställer bland annat krav på noggrannhet, initiativförmåga, ansvarstagande, samarbetsförmåga och viss administrativ förmåga. Tjänsten är på ett stridande förband vilket ställer krav på fysisk förmåga. Arbetet innebär en variation mellan arbete ombord, i fält och i hemmabas. Vi söker dig som är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. 

Övrigt 
Anställningen innebär heltidstjänstgöring (SO/K) och obligatorisk utlandstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid för helgtidstjänstgöring förekommer. 
Tillträde enl överenskommelse.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning samt tillsvidareanställning.
Löner och förmåner regleras enligt avtal. Efter du uppfyllt kravställda utbildningar erhåller du en lön om 31500kr/månaden. 

Förfrågningar kan göras till chefen Trosstropp på johan.x.jakobsson@mil.se eller via telefon 072-388 19 13

Fackliga representanter 
OFR/O, O Amf, 08-44 08 330

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 augusti 2020
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan