17. Bevakningsbåtkompaniet söker maskintjänstchef Trosstroppen

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständig beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att töjda samhället vi större kriser. Försvarsmakten unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

 

Amfibieregementet, Amf1, verkar där vatten möter land. Förbandet har förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka på och under vattenytan samt på land. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem. Med hjälp av de snabbgående stridsbåtarna uppnår man god rörlighet. Bevakningsbåtkompaniet är direkt underställd chefen Amfibieregementet och är placerat i Göteborg. Förbandet är idag Försvarsmaktens enda förband som verkar inom hamnområde och/eller skärgård ovanför och på ytan. Kompaniet skall upprätthålla nationell beredskap och delta i nationella/internationella samövningar och insatser. 

 

Nu söker vi personal till tjänsten MtjC vid trosstroppen. 

 

Arbetsuppgifter: 

MtjC trossbåt tillhör kompaniets logistikenhet, Trosstroppen. Trosstroppen understödjer Bevakningsbåtkompaniet avseende förnödenheter, teknisk tjänst, sjukvård och transporttjänst. Enheten är sjögående likt övriga amfibiekåren. Som en del i fartygets tremannabesttning stödjer MtjC sin FC med fartygets drift och tar en nyckelroll i daglig skötsel och underhåll av fartyget. 
MtjC förväntas ha god erfarenhet inom det maskinella skrået och skall kunna stötta förbandet att utbilda sin egen personal inom området. 

Kompentensen ökas genom maskinrelaterade kurser samt förbandsövningar.

Kvalifikationer:

 • Svensk medborgare
 • Godkända betyg i svenska 1, Samhällsvetenskap 1, Engelska 1
 • Militär grundutbildning
 • Maskinbefäl klass VII
 • Fysisk förmåga enl FM FysS nivå 2
 • Godkänd säkerhetsprövning 

Meriterande kvalifikationer: 

 • Erfarenhet från maskinell befattning 
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, speciellt i amfibiesystemet
 • Fartygsbefälfsexamen 
 • Teknisk utbildning 
 • Kranförarutbildning 
 • Truckutbildning 

Personliga egenskaper: 

Tjänsten ställer krav på att arbetet kan bedrivas dygnet runt med långa ansträngande arbetspass samt under svåra förhållanden. Detta ställer krav på noggrannhet, initiativförmåga, ansvarstagande, samarbetsförmåga och administrativ förmåga. Tjänsten är på ett stridande förband vilket ställer krav på fysisk förmåga. MtjC behöver ha ett genuint tekniskt intresse och lätt för att tillgodogöra sig utbildning. Arbetet innebär en variation mellan administrativ tjänst och tekniskt arbete i fält. Vi söker dig som är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt

Anställninge innebär heltidstjänstgöring (SO/K) och obligatorisk utlandstjänstgöring.
Oregelbunden arbetstid där helgtjänstgöring förekommer. 
Tillträde enl överenskommelse. 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning samt tillsvidareanställning. 
Löner och förmåner regleras enligt avtal. Anställning vid enheten påbörjas efter överenskommelse. 

Efter genomförda intervjuer/tester och inför eventuell anställning kommer ny säkerhetsprövning genomföras. 

Förfrågningar om befattningen eller för mer information kan göras till chefen trosstroppen Johan Jakobsson, Johan.x.jakobsson@mil.se eller via telefon 072-388 19 13.

Facklig representant
OFR/O Amf, 08 44 08 330

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 augusti 2020
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan