Vill du arbeta med Teknisk integrationsförvaltning i Enköping?

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla och säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Drivs Du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning inom integrationsområdet är du välkommen att söka till oss på sektionen Applikation Integration.
Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen innebär att du kommer att utveckla, ändra, testa och dokumentera integrationslösningar samt underhålla befintliga integrationsflöden. Du, tillsammans med ditt team, står för lösningsförslag, incidenthantering, design- och projektarbeten och framtidsspaningar. 

Integrationsplattformen är idag uppbyggd på IBM:s BAW (Process Server) och WebSphere MQ i AIX miljö. BAW (Process Server) bygger på Java EE. På sikt kan plattformen övergå till annan lösning.

Kvalifikationer

 • relevant akademisk examen eller motsvarande förvärvad erfarenhet
 • erfarenhet och/eller intresse av system-till-systemintegrationer 
 • förståelse för XML 
 • erfarenhet av programmering i Java
 • erfarenhet av skriptspråk
 • snabbt kan sätta dig in i nya systemlösningar och funktionella krav
 • erfarenhet av dokumentation, exempelvis tekniska specifikationer
 • svensk medborgare

Meriterande

Här arbetar vi sedan många år enligt ITIL samt är i uppstarten av att införa ett agilt arbetssätt, har du erfarenhet av det är det meriterande.

Det är även bra om du har arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från myndighet eller större organisation

Personliga egenskaper

Du är en person som gillar teknik och som trivs att jobba både ensam och i grupp. Du är prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi sätter stor vikt vid att lära oss av varandra och i detta är du en person som gärna delar med dig av dina kunskaper, men också nyfiken att ta till dig andras kunskaper. Du vill utvecklas i din roll, har ett starkt driv och söker nya utmaningar. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera.

Vi välkomnar såväl nyexaminerade/juniora som mer erfarna sökanden. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:

 • Träningskläder och träning på arbetstid 3 timmar per vecka
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 – 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål

Läs gärna mer om Försvarsmakten som arbetsgivare på www.forsvarsmakten.se

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidare (6 månaders provanställning tillämpas)
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping. Resor i tjänsten förekommer.
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-20, bifoga CV och ett personligt brev som beskriver varför du är rätt kandidat för tjänsten. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Sundberg 070-337 13 27. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS J1, 019-393500 (växel). 

Fackliga kontaktpersoner är:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix. 

(Samtliga nås via växeln på 019-393500)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 september 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-09-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan