Utbildningsofficer till Tolkskolan

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en Utbildningsofficer, OR 6/7, till Tolkskolans språkavdelning.

Sökande enhet Försvarets Tolkskola har till uppgift att utbilda personal inom språk, personbaserad inhämtning och kulturell förståelse samt planera och genomföra specialistofficersutbildningen SOU/R Militärtolk. Kurser i personbaserad inhämtning och kulturell förståelse sker som yrkes- och befattningskurser. Kurser i språk sker inom ramen för SOU/R Militärtolk, alternativt som enskilda språkkurser. Hela specialistofficersutbildningen SOU/R Militärtolk genomförs på Tolkskolan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med militärtolkutbildningen och bidrar till specialistofficersutbildningen och dess kadetter. Du kommer arbeta som lärare i ett antal olika militära kurser, som biträde åt en kollega med kursansvar. Du kommer att undervisa bland annat i taktik, stridsteknik, ledarskap m m. Utöver detta kan du komma att arbeta med övrig verksamhet inom Försvarets tolkskola.

Kvalifikationer
Du är utbildad specialistofficer lägst nivå OR 6 (serg/överserg).
Du har markstridskompetens.
Arbetsuppgifterna kräver att du har god verbal och skriftlig förmåga i svenska och engelska samt en god administrativ förmåga.
B-körkort.

Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet av internationell tjänstgöring från något av Försvarsmaktens insatsområden utomlands samt kunskaper i andra språk än engelska och svenska. Det är även meriterande om du har varit pluton-/kompanichef på enhet med markstrid som uppgift.

Personliga egenskaper
Vi söker en specialistofficer med god erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten och officersyrket. Du är en föregångsperson och lämplig att med ord och handling leda och utbilda blivande specialistofficerare. Du är beredd att lösa diverse uppgifter, även inom områden som innebär att du måste fortbilda dig själv. Med en positiv attityd och kreativitet tar du dig an de pedagogiska utmaningar och andra uppgifter som uppstår. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Tjf C Språkavd Jérôme Josserand, tel 0729817477
C HR Jeanette Borén, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
SACO: Daniel Rönnbäck, 018-19 68 06
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 6/7

Sista datum för ansökan Välkommen med din ansökan senast 2020-09-26. Din ansökan skall innehålla CV och ett ansökningsbrev samt referenser. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 augusti 2020
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-09-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan