Objektledare

Om tjänsten

Marinbasen söker en objektledare till Lokalplaneringsenhet Syd med placering i Karlskrona.

Lokalplaneringsenhet Syd är Försvarsmaktens beställarföreträdare gentemot Fortifikationsverket, vilket är statens ägarrepresentant av försvarsfastigheter, och ansvarar för militärregion syd (MR Syd) vilket omfattar Östergötland, Småland, Kalmar, Blekinge och Skåne län.

Försvarsmakten har till uppgift att försvara Sverige till lands, sjöss och i luften samt stödja samhället i olika typer av krissituationer. Detta ställer krav på olika former av infrastruktur och förutsättningarna för varje enskilt objekt kommer därför att skilja sig åt och bidra till en spännande vardag.

Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Din roll som objektledare innebär mycket kontakter med människor. Vi använder oss av flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det dagliga arbetet bedrivs i projektform där du som objektledare har en sammanhållande roll i projekten och kommer att representera Försvarsmakten mot utomstående myndigheter samt företag genom hela planerings- och byggfasen. I samarbete med berörd organisationsenhet inom Försvarsmakten ska du omsätta de krav som ställs på verksamheten till färdiga besluts- och beställningsunderlag som kan lämnas över till Fortifikationsverket som grund för projektering samt bygg.

Som objektledare ansvarar du för de huvudsakliga målen att leverera objekt i rätt tid, med rätt funktion och till överenskommen kostnad. Dina arbetsuppgifter som objektledare kommer att variera genom planerings- och byggfasen.

Du ska vara beredd att tjänstgöra inom hela LplE Syd ansvarområde som innefattar Östergötland, Småland, Kalmar, Blekinge och Skåne län. Geografiskt fokus på uppgifter kommer att vara i Karlskrona och Ronneby med omnejd.

Tjänsten innebär att man ofta arbetar i projektform och tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Som objektledare förväntas du kunna leda olika typer av arbetsgrupper och samordna ärenden knutna till projekt som Försvarsmaktens beställarrepresentant.

Som objektledare förväntas du utöver detta ta ansvar för en varierande flora av ärenden och vara ett stöd till Försvarsmaktens hyresgäster så att befintlig infrastruktur nyttjas på ett kostnadseffektivt sätt.

Kvalifikationer
• För tjänsten krävs någon form av planering-, bygg- eller fastighetsinriktad utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper.
• Du bör ha minst 3 års erfarenhet inom området.
• Inneha B-körkort.

Meriterande
• Innehar tidigare erfarenhet av byggprocessen samt kunskap om Försvarsmaktens struktur och interna processer.
• Kännedom om fastighets-, entreprenadjuridik och miljölagstiftning.

Personliga egenskaper
• Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta.
• Är flexibel och strukturerat lagd.
• Har social kompetens.
• Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, anställningsformen är civil. Arbetsort Karlskrona. Heltidstjänstgöring.

Upplysningar om tjänsten
Du är välkommen att kontakta Lokalplaneringsenhet Syd
Göran Hemlén, mobil 0729-640650 eller e-post goran.hemlen@mil.se 
Johanna Fransson, mobil 073-8567093 eller e-post johanna.fransson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR generalist Tove Dahlquist : tove.dahlquist@mil.se alt 073-202 54 51.

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jan Wasberg
Officersförbundet, Urban Nyman
SACO, Birgitta Strauss
Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85000
SEKO, Jan-Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471000

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27. Din ansökan skall innehålla CV, löneanspråk, ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten samt referenser.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 augusti 2020
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-09-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan