MUST söker expert inom EMI/EMC

Om tjänsten

Sökande enhet

Välkommen till oss på Ledning och samordningssektionen vid Säkerhetkontorets Avdelning för krypto och IT-säkerhet! Vi söker ytterligare en medarbetare med god erfarenhet och god kännedom inom EMI/EMC.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som EMI/EMC-expert tillhör du teamet för utveckling och verifiering av myndighetens RF-baserade tekniska system som verkar i hela det radiofrekventa spektrumet. Du kommer att arbeta aktivt med att utveckla och kvalitetssäkra metoder samt påverka standarder och normer för bland annat röjande signaler (RÖS).

I din roll som expert samarbetar med du med våra utvecklare, systemutvecklare, konstruktörer och projektledare på MUST, övriga Försvarsmakten och Försvarets materielverk samt externa aktörer på området. Detta innebär att en del resor förekommer, både inom och utanför Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör, med inriktning mot radioteknik och mätteknik. Du har goda teoretiska kunskaper inom det elektromagnetiska området. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har genomfört analyser av mätplaner och mätdata. Du är förtrogen med de standarder, normer och gränsvärden som förekommer i EMI/EMC-sammanhang. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Meriterande

Erfarenhet av EMI-mätningar, simuleringar och vågutbredningsberäkningar är meriterade. Har du även arbetat med röjande signaler (RÖS) och antennteori så är det en stor fördel.

För att på bästa sätt klara av dina arbetsuppgifter är det bra om du har erfarenhet från olika och gärna omfattande verksamheter inom EMC/EMI. Har du även deltagit i högassuransprojekt, har en god förståelse för säkerhetstjänst och kunskaper om ledningssystem samt IT-säkerhet är även detta meriterande.

Personliga egenskaper

Du har en stark vilja att lära dig mer och att utveckla redan befintliga processer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är kunniga inom samma område.

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du har hög integritet, är prestigelös och initiativrik samt förstår vikten av kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Brinner du, likt oss, för att lära dig mer och ständigt förbättras kan vi erbjuda dig ett viktigt arbete tillsammans med de bästa.

Vi tycker att vår personal är viktig och med en anställning hos oss får du stora möjligheter att påverka balansen mellan arbete och privatliv.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.

Upplysningar om befattningen:

Kontakta Peter Eidegren (Chef Ledning och samordningssektionen) tel: 08-788 83 28.

För information om rekryteringsprocessen:

Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”Expert inom EMI/EMC” i ämnesraden.

Fackliga representanter (tel 08-788 75 00)

Anders Markow SACO/Försvar, Roger Ericsson OFR/O, Andreas Holmberg OFR/S, Lise-Lotte Larsson SEKO.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här


Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 september 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-09-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan