2: a Helikopterskvadron söker Stabschef

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara med och bygga upp Sveriges helikopterförmåga för fred, kris och krig? Nu har vi en tjänst för dig – andra helikopterskvadron rekryterar stabschef.

Andra helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap året runt. Skvadronen kan jämföras med arméns bataljonsnivå och innefattar både flygunderhålls- och flygmaterielkompani, flygsystem- och flygsäkerhetsmaterielsektion samt flygdivisioner.

Stabschefen leder och planerar skvadronstabens sektionschefer. Stabschefen stödjer även skvadronsledningen i planering och genomförande av den dagliga verksamheten.  Arbetsuppgifterna är komplexa och ställer krav på ledning och balansering av resurser samt beslutsfattande. Stabschefen företräder även skvadronen när inte skvadronschef eller ställföreträdande skvadronschef är på plats.

Arbetsuppgifter
- Leder skvadronstabens sektionschefer
- Leder skvadronens flygelever
- Leder skvadronens S1 funktion
- Leder skvadronens medicinal personal
- Leder TTA

Kvalifikationer
- Officersexamen
- B-körkort
- HOP 1
- Lägre stabsbefattning luft

FM FySS:

Tilläggskrav Kondition: 2 Styrka: 2

Meriterande
- Tidigare befattning i Flottiljstab eller Enhetsledning med erfarenhet av verksamhetsledning
- Arbetsgivarutbildning
- Goda kunskaper i system PRIO samt VIDAR

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan jobba i grupp, jobba noggrant samt kunna ge direktiv åt många chefer från olika sektioner. I detta ingår att du ska vara lösningsorienterad, för att komma framåt i arbetet. Du ska även ha god samarbets- och social förmåga då flera enheter och individer kommer att beröras av uppgifterna. Känner du igen dig själv så välkomnar vi att du söker och blir en del i skvadronens gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer. Tjänstgöringsort Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivån är OF3 (Major)
Tjänstebenämning i Prio är stabschef. Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det att ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 1 okt 2020. Den ska innehålla CV samt personligt brev, där det på ett tydligt sätt framgår varför du är lämplig för tjänsten. Två referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
POC - Sektionschef S1, Kapten Carl Simon Ellingsen 0721-99 11 33

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga kan nås via växel på 013-28 30 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 september 2020
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan