Skjutfältshantverkare till övnings- och skjutfält, Marinbasen

Om tjänsten


Befattningen erbjuder
Är du intresserad av ett självständigt arbete i en härlig miljö med kollegor och kundkontakt så är du välkommen att söka till oss på Marinbasen.

Om enheten
Övning och skjutfält Karlskrona tillhör utbildningsstödavdelningen vid Marinbasens stödenhet. Stödenheten stödjer marinbaschefen med kompetens avseende frågor som bland annat berör samordning av infrastruktur, miljö, arbetsmiljö, mark-, trafik- och sjösäkerhet samt tillhandahåller, utvecklar och administrerar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård/idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som skjutfältshantverkare kommer du att vara behjälplig och ge god service till militära förband som ska nyttja övnings- och skjutfält inklusive skjutbanor. Arbetsuppgifter som kan förekomma är tillverkning av mål till skjutbanor och skjutfält, ta emot bokningar och utlåning/mottagning av materiel. Du kan även komma att hantera olika typer av elektriska skjutmål och sjömål.

Kvalifikationer
• B-körkort. 
•Fullgjord gymnasieutbildning inom Bygg- och anläggning eller motsvarande hantverksutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande
• Genomförd militär grundutbildning.
• Erfarenhet som snickare eller användare av verktyg och maskiner (bandsåg, kap/girsåg, borrmaskiner etc.).
• Förarbevis/körkort Hjullastare.
• Förarbevis/körkort C Lastbil.
• Tidigare erfarenhet av försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Som skjutfältshantverkare trivs du med att arbeta självständigt, leda projekt och har en god samarbetsförmåga.  Du känner dig trygg i att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet. Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet. God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet. Normalt kommer du att arbeta dagtid men får vara beredd att arbeta oregelbundet när tjänsten kräver.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträde snarast möjligt eller enligt ök.

Upplysningar om befattningen
Chef Stödenheten, Hans Sjöberg, tfn. 0455-855 62,
Chef Skjutfält Rosenholm, Tony Johansson, tfn. 0455-854 64.

Information om rekryteringsprocessen
HR Specialist Lena Krusberg, tfn. 0455-860 52.

Fackliga representanter
OFR/O Urban Nyman, 0455-866 61,
OFR/S Jimmy Svensson, 0455-852 70,
SEKO Jan Anders Nilsson, 0457-471634,
SACO Birgitta Strauss, 0455-85223.

Sista ansökningsdatum
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Vänligen skicka ansökan i format PDF eller Word.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 september 2020
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-10-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan