Central systemingenjör Säkerhetsmateriel till Flygstaben

Om tjänsten

Flygstaben söker en Central Systemingenjör Flygsäkerhetsmateriel (Säkmat) till Flygstabens Teknik- och Vidmakthållandeavdelning (TVA), med arbetsort Linköping.

Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Flygvapnet (FV) organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.

Efter 25 år återskapas nu en sammanhållen ledning för Flygvapnet. Inom ramen för Överbefälhavarens vision om en ledning för ett starkare försvar så omorganiseras hela Försvarsmaktens centrala ledning. 

Flygvapenavdelningen vid produktionsledningen, den flygtaktiska staben och delar ur Försvarets materielverk har sedan 2019-01-01 sammanförts till Flygstaben.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet här: http://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/det-har-gor-forsvarsmakten/flygvapnet/.

 

Om befattningen

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. En del av TVA utgörs av Centralt Tekniskt Stöd för Helikopter- och flygsäkerhetsmateriel, CTS Hkp/Säkmat. Vi söker nu en Central Systemingenjör (CSI) till vår Säkmat-verksamhet.

 

Tjänsten innebär att i samverkan med Teknisk Chef Materielsystem (TCM), Luftvärdighetsingenjörer och Systemingenjörer bevaka och analysera inkomna Luftvärdighetsdirektiv, analysera och utveckla underhålls -program/ -koncept för Säkmat samt att hålla samman Försvarsmaktens systemsäkerhetsarbete inom området. Arbetet bedrivs och leds i samverkan med såväl industri, Försvarets materielverk och förband i Försvarsmakten. CSI arbetsleds av TCM för Säkmat.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Företräder TCM avseende dennes uppgifter inom fortsatt luftvärdiget
 • Ansvarar för övervakning, analys och utveckling av underhållsprogram
 • Ansvarar för initialbedömning, åtgärder och uppföljning av inkomna luftvärdighetsdirektiv och servicebulletiner
 • Operatörsanpassar godkända data i form av Tekniska anvisningar och ordrar
 • Stödjer systemsäkerhetsarbetet i SSWG-2
 • Central systemingenjör, tillsammans med Central planeringsingenjör, arbetar med underhållsfrågor och att CAME beaktas vid projektering, införande, vidmakthållande och avveckling av system
 • Ansvarar för framtagning av årlig systemrapport
 • Inom aktuellt arbetsområde fatta beslut i enlighet med godkända verksamhetsmanualer.

 

Kvalifikationer

 • Utbildad flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom aktuellt materielområde på förbandsnivå eller motsvarande civil erfarenhet.
 • God erfarenhet av arbete med driftuppföljningssystem inom flygområdet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor.  Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande

 • Familiseringskurs Flygsäkerhetsmateriel (Försvarsmaktens Tekniska skola, Halmstad)
 • Erfarenhet av framtagande/analys av Underhållsplaner  
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom FM/FMV materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållproduktion
 • Erfarenhet av arbete med FM stödsystem såsom Fenix, Prio och DITO
 • Goda kunskaper om fortsatt luftvärdighet

 

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller Teknisk Chef Säkmat Fredrik Söderlund, tfn. 013-28 33 37

 

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Beredd att placeras i insatsorganisationen.Arbetsort

Linköping

 

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Clarence Arnstedt

SEKO Simon Uppgren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 september 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-09-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan