Specialiststofficerare (OR 6/7) till EOD- och sökkompaniet

Om tjänsten

 

EOD- och sökkompaniet organiserar Arméns ammunitionsröjningsplutoner (EOD) samt avancerad sökpluton (ASÖK). Som specialistofficer vid kompaniet arbetar du i huvudsak inom ammunitionsröjning, avancerad söktjänst eller hundtjänst. Kompaniet genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter och ofta i samverkan med andra förband.
Som specialistofficer hos oss ställs höga krav på flexibilitet, uthållighet, samarbetsförmåga och personlig integritet. Insatsattityd är ett av kompaniets värdeord.
Beroende på inriktning innebär jobbet antingen att man verkar som ammunitionsröjningsledare på EOD-grupp, sökledare vid avancerad SÖK-pluton eller hundgruppchef vid någon av våra hundgrupper. Beroende på typ av insats kan arbete i stab förekomma.
I befattningarna ingår naturligt att man regelbundet verkar som instruktör inom sitt specialistområde men även inom allmänmilitära sakområden.
Beroende på befattning och förkunskaper påbörjas anställningen med ett till två års utbildning.

 

Anställningen: OR 6/7, tillsvidareanställning enligt gällande avtal och officersförordningen.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: enl. överenskommelse.

Placeringsort: Eksjö

Generella krav för anställning:

 • Svenskt medborgarskap
 • Specialistofficersutbildning eller motsv officersutb med godkänd examen
 • Behärskar engelska i tal och skrift
 • B-körkort
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkänd FM FysS(tilläggsprov enligt nivå 2)

Meriterande kvalifikationer:

 • Ammunitionsröjningsledare CMD och IEDD
 • C-körkort eller därutöver
 • Förarbevis exempelvis lätt eller tung personterrängbil
 • Genomförd internationell tjänst

Personliga egenskaper: Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du fungerar väl under press, har en god samarbets-, problemlösnings, och organisationsförmåga samt har god förmåga att arbeta mot uppställda mål. Att du passar in i det aktuella arbetslaget är centralt.

Dokument att bifoga ansökan:

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Körkort och eventuellt militärt förarbevis
 • Militärt vitsord med referenser
 • Betyg från eventuell internationell tjänstgöring med referenser

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester, EOD arbetsprov och läkarundersökning. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Sista ansökningsdag: 2020-10-25

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Mj Fredrik Ekelöf, chef EOD- och sökkompaniet, fredrik.ekelof@mil.se, 070-6522916

Fackliga representanter:

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00
Jonas Larsson, OF Eksjö
Carola Blomdahl, Försvarsförbundet
Matz Felix, SEKO
Sofie Bergkvist, SACO

-------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Kontaktperson


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2020
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Göta ingenjörregemente – Ing 2
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-10-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan