Ställföreträdande chef S2 (OR7)

Om tjänsten

Om enheten
Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 1. Helikopterskvadron (1. Hkpskv) ingår i Helikopterflottiljens (Hkpflj) insatsförband och är baserad på F21 i Luleå och har i uppgift att upprätta markoperativa helikopterenheter. Skvadronen är uppdelad i en stab, en division, ett flygunderhållskompani samt ett materielkompani. Tjänsten Stf C S2 ingår i staben som ansvarar för att planering och ledning av skvadronen där S2 sektionen ansvara för skvadronen underrättelse-, säkerhets- och telekrigstjänst.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ställföreträdande chef S2 (stf C S2) leder sektionen tillsammans med chefen S2. Som ställföreträdare delar du personaladministrativa arbetsuppgifter med sektionschefen samt ansvarar för vissa arbetsområden och skall vara beredd att leda sektionen i chefens frånvaro. Som Stf C är du ansvarig och leder säkerhetsarbetet kring skvadronen, byggnader, övningar och personal. Du genomför även egenträning och ansvarar för utbildning av skvadronens personal i främst säkerhetsarbetet. Stf C S2 ingår i insatsorganisationen, vid upprättande av Helikopterenheten inför insats skall stf C S2 kunna bemanna MSE (Mission Support Element) som säk-/underrättelsebefäl. Helikopterenheten kan bli insatta såväl nationellt som internationellt.

Kvalifikationer
Officersexamen
B-körkort 

Meriterande
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Tidigare internationell tjänstgöring i underrättelse- och      säkerhetstjänstbefattning
Tidigare tjänstgöring vid Hkpflj, antingen i nationellt eller internationellt
Stor vikt läggs vid tjänstgöring i säkerhetstjänstbefattning

Önskvärd någon eller flera av kompetenserna:
SWECCIS
IS UNDSÄK
GK FRÄMST
FRÄMST lågintensiv konflikt
HK1
KHS
SOK
Bearbetningskurs taktisk nivå
Bearbetningskurs lågintensiv konflikt
PRIO

Personliga egenskaper
Du bör ha mycket god förmåga att arbeta självständigt och i grupp, samt planera, genomföra och slutföra projekt såväl ensam som i grupp. Du bör även ha mycket god förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande och att se saker och ting i ett vidare perspektiv. Som person bör du vara engagerad, noggrann, analytisk, pedagogisk, resultatinriktad, kreativ, öppen och social. Du bör ha en god initiativförmåga, vara flexibel och inneha förmåga att skapa och bibehålla förtroende hos andra. Det är viktigt att du fungerar väl under press samt ha en god fysik.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Grad: OR7
Arbetsort: Luleå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysning om befattningen kontakta:
Kapten Johan Füreder, sektionschef S2, tel. 070-331 86 86 

Fackliga företrädare:
SACO, Anneli Helmersson
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson
Officersförbundet, Mats Häggström
Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00 

Sista ansökningsdagen:
Välkommen med din ansökan senaste 2020-10-11. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev (ange minst två referenser). De som kallas till intervju kommer även att få genomgöra fysiska tester samt medicinsk kontroll.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 september 2020
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-10-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan