Stabsofficer/stridsledningsbefäl S3

Om tjänsten

1.Operativa logistikbataljon

1.Operativa logistikbataljon är FMTS (Försvarsmaktens tekniska skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reparationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Verksamheten bedrivs i vår verkstad i Halmstad, Skövde, Boden och Kungsängen samt internationellt vid våra insatser exempelvis i Mali. Bataljonen består av tre tekniska kompanier med tekniska plutoner och en bataljonstab. Våra arbetsområden spänner över fordon-, IT-, vapen, signal/tele- och kyl/klimatteknik. Detta ger en stor spännvidd och dynamik inom vårt kompetensområde.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsofficer ingår du i stabens S3 sektion vilken svarar för genomförande och uppföljning av bataljonens verksamhet. S3 har som huvudsak fokus på grundutbildning av värnpliktiga. Stridsledningsbefälets uppgifter utgörs till stor del av stabsarbete innefattande att leda beredningar, bedömmanden, samordning och informationshantering inom bataljonens verksamhet (insats-, övnings- och utbldningsverksamhet). Resultatet presenteras oftast i skrivelse-, protokoll- eller orderform som delges i samband med ordergivning.

Vid insats/övning ingår stridsledningsbefälet i ledningslaget för ledning av det egna förbandet.

 

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OR7
 • B-körkort

Meriterande 

 • Erfarenhet av arbete i bataljons- och enhetsnivå
 • Erfarenhet som logistikofficer alt. teknisk officer
 • God förmåga i hanterande av FM IT-system och Microsoft Office
 • Säkerhetsutbildningar inom FM
 • Genomförd utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper

 • Hög personlig integritet
 • God förmåga att analysera och strukturera
 • God samarbetsförmåga
 • God initiativförmåga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Att vara stabsmedlem på 1.Operativa logistikbataljon innebär att du måste ha personlig mognad, omdöme, kunskap och empatisk förmåga. Kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål. Vi söker dig som är kommunikativ, noggrann och kan hantera stora mängder information samt omsätta det i konkreta bedömningar och order.

Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund. Vi lägger stor vikt på det goda ledarskapet/medarbetarskapet och det är vår förmåga att leva upp till detta som ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas av oss.

 

Upplysningar

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av:

Peter Eriksson, 1.Operativa logistikbataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Anders Norén

OFR-S: André Johnsson

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med provanställning

Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Tillträde enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 201011. Intervjuer kommer ske löpande.

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2020
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-10-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan