Funktionsföreträdare och Processledare

Om tjänsten

Försvarsmakten och Högkvarteret söker dig till en intressant och utmanande befattning som Funktionsföreträdare teknisk tjänst tillika Processledare materielunderhåll och tekniskt systemstöd vid Resursproduktionsenheten.

Den tekniska tjänstens specifika del i försvarsmaktslogistiken ska bidra till att säkerställa materiell prestanda, uthållighet, tillgänglighet och systemsäkerhet.Det övergripande syftet är att med teknikens hjälp bidra till ett effektivt genomförande av militära operationer.

Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En av dessa är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid. 

Om befattningen

Arbetet innebär att samordna den tekniska tjänsten så att den bedrivs på ett likartat sätt inom Försvarsmakten och hänger ihop med övrig verksamhet som krävs i syfte att säkerställa hög tillgänglighet på materielen för krigsförbanden samt att stödsystem används optimalt.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga processledare/funktionsföreträdare, olika Försvarsgrenar/ Stridskrafter och inte minst deras Teknik- och vidmakthållandekontor.

Om enheten

Det här är arbetsplatsen där vi samordnar utvecklar, anskaffar, vidmakthåller och avvecklar de resurser inom logistik som är relaterade till påverkansområdena materiel, faciliteter och interoperabilitet. Detta gör vi så att förband kan produceras i den takt och med den förmåga som uttrycks i verksamhets- och grundoperationsplaner, detta görs både organisatoriskt och doktrinärt.

Tjänstgöring vid HKV PROD RPE innebär att en del av arbetsveckan kan komma att innebära tjänsteresor utanför Stockholm.

Kvalifikationer

Mycket god kunskap om hur materielunderhåll fungerar inom Försvarsmakten

• Erfarenhet av att leda projekt

Akademisk examen eller motsvarande med inriktning mot teknik

Meriterande

Kännedom om Försvarsmaktens olika stödsystem

Personliga egenskaper

Du behöver ha en hög arbetskapacitet och en god förmåga att arbeta självständigt, men också att samarbeta med andra. Ditt arbete kommer attunderlättas av god organisationsförmåga såsom att kunna leda och samordna arbetsgrupper. Upprätthållandet av goda relationer är av stor betydelse.

För att lyckas och trivas behöver du vara både strukturerad och noggrann samt med förmåga att arbeta på både kort och lång sikt.

Ibland kan du behöva snabbt byta fokus för att kunna lösa uppkomna uppgifter. Du behöver därför vara flexibel och lyhörd för de behov som framställs, men samtidigt tydlig i din vilja och i dina beslut. Tålamod behövs också. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är civil, heltid och en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast efter överenskommelse

Kontaktpersoner

För frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta HR-Specialist Cecilia Nässlander, 072-387 91 45. Upplysningar om befattningen kan även lämnas av: Chef HKV PROD RPE LOG Teknisk tjänst Anders Steninger tel 070-653 4101.

Fackliga företrädare:

SACO Camilla Robertsson, epost: camilla.robertsson@mil.se

OFR/O Arne Nilsson, epost: arne.nilsson@mil.se

OFR/S Kjell Tetzlaff, epost: kjell.tetzlaff@mil.se

SEKO Lise-Lotte Larsson: epost: liselott.larsson@mil.se

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-02


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 september 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan