P 4 söker stridsledare till MALI 14

Om tjänsten

Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats. Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako, och Gao. Under 2019-2020 har Sverige förändrat bidraget i Mali, vilket innebär att en ny camp är etablerad i Gao. Huvuddelen av förbandet kommer att arbeta i den svenska kontingenten i Gao som verkar inom ramen för FN:s insats i Mali. Denna befattning kommer vara en del av MALI 14 stab.
Livregementets husarer, K 3, har det övergripande ansvaret för att rekrytera, bemanna, utbilda och vidmakthålla MALI 14. Skaraborgs regemente, P4, har som stöttande förband bemanningsansvaret för enskilda befattningar, däribland stridsledare, som kommer att ingå i MALI 14.
 
Befattningsbeskrivning
Du kommer vara en del i förbandets genomförandesektion, S3, som ansvarar för planering, ledning och uppföljning av operationer. Som stridsledningsofficer kommer du att tjänstgöra som Duty Officer i förbandets Tactical Operations Center (TOC) där du - inom ramen för ditt mandat - leder förbandet i rutinverksamhet såväl som vid incidenter, vidtar de åtgärder som skall vidtas och ger de order förbandet behöver för att lösa olika situationer. I din befattning skall du planera, fastställa och implementera förbandets rutiner inom personnel recovery. I arbetsuppgifterna ingår också att ha kontakt med högre chef samt sammanställa dagliga presentationer och rapporter. Du kommer även vara delaktig i planering av större operationer. Möjlighet till kompletterande utbildning kommer att finnas vid insatsspecifik utbildning inför insats.
 
Typ av anställning
Du placeras tidsbegränsat i insatsorganisationen och tjänstgör under utbildning och insats från januari 2021 med rotation i slutet av kvartal två. Insatstid sex månader.
 
Kvalifikationer
• Yrkes- eller reservofficersutbildning
• Erfarenhet från markstridsförband eller liknande tjänstgöring
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Uppfyller FM krav avseende fysisk status för utlandstjänst
• Goda IT-kunskaper
• Körkort
 
Meriterande
• Tidigare erfarenheter av tjänstgöring i TOC
• PR Controller/Planner-utbildning från FÖS
• Tidigare erfarenheter som PR POC i US
• Kunskaper i franska språket
• Genomförd BISC
• Tjänstgöring i stab, företrädesvis som stridsledare
• Tidigare utlandstjänstgöring, gärna inom FN-systemet
• Erfarenhet av planeringsmetod PUT
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 
Övrigt
Anställning: Tidsbegränsad anställning
Arbetsort: Karlsborg/Kungsängen/Gao
Tillträde: 2021-01-11 
Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.
Vid frågor eller för mer information, kontakta k3-mali14@mil.se
 
Fackliga representanter 
Wanäs OF: K3-wanasofficersforening@mil.se eller tel. 0505-451419
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-09. Din ansökan ska innehålla följande:
Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
CV inklusive kontaktuppgifter till 3 referenter. Betyg/omdöme från officersutbildning. Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten.
 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 september 2020
  • Plats: Gao, Mali
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan