P 4 söker stridsledare/ALO till MALI 14

Om tjänsten

Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats. Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako, och Gao. Under 2019-2020 har Sverige förändrat bidraget i Mali, vilket innebär att en ny camp är etablerad i Gao. Huvuddelen av förbandet kommer att arbeta i den svenska kontingenten i Gao som verkar inom ramen för FN:s insats i Mali. Denna befattning kommer vara en del av MALI 14 stab.
 
Livregementets husarer, K 3, har det övergripande ansvaret för att rekrytera, bemanna, utbilda och vidmakthålla MALI 14. Skaraborgs regemente, P4, har som stöttande förband bemanningsansvaret för enskilda befattningar, däribland stridsledare/ALO, som kommer att ingå i MALI 14.
 
Befattningsbeskrivning
Du kommer vara en del i förbandets genomförandesektion, S3, som ansvarar för planering, ledning och uppföljning av operationer. Stridsledare/ALO har som främsta uppgift att stödja chefen med koordinering av luftrum och integrering av flyg i planering och genomförande utav förbandets uppgifter. Du kommer att vara förbandets kontaktyta mot andra nationers flygförband och mot högre chefers och övriga aktörers organisationer inom området flygoperationer, syftandes till att äska resurser och koordinera luftrums-, sambands- och taktiska/stridstekniska frågor. I arbetsuppgifterna ingår också att vara vakthavande befäl i förbandets stridsledningscentral. Möjlighet till kompletterande utbildning kommer att finnas vid insatsspecifik utbildning inför insats.
 
Typ av anställning
Du placeras tidsbegränsat i insatsorganisationen och tjänstgör under utbildning och insats från januari 2021 med rotation i slutet av kvartal två. Insatstid sex månader.
 
Kvalifikationer
• Yrkes- eller reservofficersutbildning
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Uppfyller FM krav avseende fysisk status för utlandstjänst
• Körkort
 
Meriterande
• Grundkurs airspace control genomförd
• Erfarenhet i militär flygtjänst från strids/transportflyg, helikopter eller UAS
• Tidigare tjänstgöring som ALO/FSO i bataljonsstab eller i flygförbandsstab
• Utbildning i sambandstjänst; COMSEC-user, SysOpT, RA 1550/1551 och RA 1590
• Kunskap/erfarenhet från flygtjänst i FN-systemet eller NATO-systemet
• Goda kunskaper i karttjänst och ArcMap
• Erfarenhet som stridsledare/Duty Officer motsvarande
• Grundläggande kunskaper i underrättelsetjänst
• Kunskaper i franska språket
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 
Övrigt
Arbetsort: Karlsborg/Kungsängen/Gao
Tillträde: 2021-01-11
Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.
Anställning: Tidsbegränsad anställning
Vid frågor eller för mer information, kontakta k3-mali14@mil.se
 
Fackliga representanter 
Wanäs OF: K3-wanasofficersforening@mil.se eller tel. 0505-451419
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-09. Din ansökan ska innehålla följande:
Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
CV inklusive kontaktuppgifter till 3 referenter. Betyg/omdöme från officersutbildning. Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten.
 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 september 2020
  • Plats: Gao, Mali
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan