Särskilda Transportflyggruppen söker Ställföreträdande Chef

Om tjänsten

 

 

Beskrivning av Särskilda Transportflyg Gruppen (STG)

STG är ett specialoperativt förband inom Försvarsmaktens Specialförband (FMSF) och en del av Transportflygenheten vid Skaraborgs flygflottilj F7. Huvuduppgiften för STG är att inför och under specialoperationer tillhandahålla taktiska flygtransporter med Tp84 Hercules.

STG har höga krav på tillgänglighet, beredskap och noggrannhet i utfört arbete vilket ställer stora krav på kompetens, utbildning och utrustning och därmed krav på särskild personlig profil på personalen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Stf C på STG ingår du i förbandets ledningsomgång.

Du kommer planera, leda och följa upp gruppens verksamhet på både kort och lång sikt. I samverkan med C STG kommer du att leda gruppens personal och även fungera som ersättare för C STG vid möten och dylikt. Generellt stabsarbete kommer vara en väsentlig del av arbetsuppgifterna.

Eftersom vi tillhör Transportflygenheten blir det naturligt att stödja med stabskompetens även i deras stab när behov uppstår. Tjänsten innebär resande både nationellt och internationellt.

I övrigt deltar du i arbete gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten samt eventuell utbildning som krävs för tjänsten.

Kvalifikationer:

 • OF2-3
 • B Körkort
 • Uppfyller FMfyss baskrav
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd vid säkerhetsprövning (genomförs innan anställning)
 • Beredd att genomföra internationell tjänst
 • Skall efter särskild prövning av medicinska/psykologiska och fysiska tester uppvisa godkänt resultat

 

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet och kunskap om Tp84 systemet
 • Erfarenhet i stabsarbete
 • Tidigare tjänstgöring inom FMSF

 

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en tjänst som innebär en hög grad av självständighet och ansvar.  

Du ska vara driven och ha en god samarbetsförmåga vilket behövs då du kommer ha ett stort kontaktnät både internt och externt. Du ska ha ett naturligt ledarskap och tycka om att utveckla en organisation framåt. Du ska uppskatta ett arbete som varierar mellan administrativa och praktiska uppgifter. Du bör ha egenskaper som serviceinriktad, effektiv och strukturerad samt du ska gilla att hantera snabbt uppkomna händelser.

För att erbjudas tjänsten vid STG krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställning: Tillsvidareanställning, heltid

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Arbetsort: Såtenäs

Lön: Individuell lönesättning

 

Frågor om tjänsten besvaras via stg@mil.se, ange ”Stf C STG” i ärendemeningen.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-15. Ansökan skall innehålla CV och ett ansökningsbrev där det framgår varför du är lämpad för befattningen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med Specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan t.ex. handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden strävar vi efter enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och i smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmaketen ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 september 2020
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-11-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan