Handläggare i informationshantering till Must

Om tjänsten

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Vill du bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Avdelningen för Kommunikation och Samband på Must söker nu medarbetare till Underrättelse- och Säkerhetscentralen (USC).

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår sambandstjänst med fokus på registrering, filhantering och informationsstrukturering i olika IT-system. Till arbetsuppgifterna hör också att ge service och stödja andra via personliga möten och i administrativa stödsystem. Du kommer till exempel att ta emot, processa och delge information via olika sambandssystem.

Delar av arbetet bedrivs enskilt och måste kunna genomföras under stort eget ansvar.  De kontakter som du kommer att arbeta med finns både nationellt och internationellt. Arbetet utförs i en relativt sluten miljö tillsammans med andra medarbetare. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra och vi erbjuder därför friskvård på arbetstid och strävar efter en bra balans mellan arbete och fritid.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt att du förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som rekryterande chef bedömer som likvärdig
 • Minst två års erfarenhet av administrativt arbete i form av expeditions- och sambandstjänst eller registratur.
 • Mycket god datorvana och erfarenhet av arbete i databaser och i olika sambandssystem
 • God förståelse för komplexa informationsflöden
 • Hög servicekänsla med ett noggrant och strukturerat arbetssätt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer

 • Vana att arbeta i Försvarsmaktens IT-system
 • Erfarenhet av arbete inom datasupport
 • Tjänstgöring i insatsområde
 • Goda allmänna militära kunskaper

Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i miljöer med säkerhetsskyddsklassificerad information, vilket ställer mycket höga krav på din integritet samt kräver ett högt säkerhetsmedvetande. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du är bra på att lösa uppgifter självständigt men har även lätt att samarbeta med både dina närmaste kollegor och med andra delar av organisationen. En stor fördel är om du uppskattar att arbeta utifrån rutiner och har förmåga att utveckla rutiner och processer. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som påbörjas med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Arbetsort: Stockholm

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Andreas Holmberg för OFR/S nås via 08-402 40 11

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Rekryterande chef Alan Hajo, nås via växeln 08 – 788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 oktober 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-10-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan