Skaraborgs Regemente söker planeringsofficer vid regementsstaben

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Som planeringsofficer är du en viktig del inom planeringsfunktionen vid regementsstaben på Skaraborgs regemente.  Vi söker dig som är intresserad av en befattning med hög grad av självständighet, noggrannhet och ansvar.

Om enheten
Planeringsavdelningen är en av fem avdelningar som tillhör regementsstaben vid Skaraborg regemente. Avdelningen ansvarar för den medellånga och långsiktiga planeringen vid regementet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som avdelningens planeringsofficer sammanhåller du i huvudsak områdena beredskap och övning/träning för regementets långsiktiga plan. Detta innebär bland annat att du sammanhåller mötesserier och orderverk. Du ansvarar för beredskapsplanering inför kommande år, bland annat genom att samverka med Arméstaben och militärregionsstaben. Du sammanhåller framtagningen/revidering av regementets kommande beredskapsorder. Du är regementets sakkunnige inom området beredskap. Du ansvarar för att inom området beredskap planera kommande års beredskapskontroller samt mobiliseringsövningar, inklusive budgetering.

Du stödjer avdelningschefen med underlag inför årligen återkommande krigsförbandsproduktionsdialoger och produktionsdialoger vid arméstaben inom ditt ansvarsområde i syfte att synkronisera beredskap och produktion.

Du sammanhåller regementets arbete med en långsiktig övnings- och träningsplan samt en värderingsplan samt stödjer krigsförbandens fortsatta utveckling. Detta görs bland annat genom att delta i Arméstabens och Markstridsskolans olika forum.

Du sammanhåller regementets krigsförbandsvärdering en gång per år i nära samverkan med brigadstaben.

Du stödjer avdelningschefen inom området säkerhetstjänst i syfte att personalen på avdelningen skall ha ett högt säkerhetstänkande, vara rätt utbildade samt att avdelningen skall uppfylla alla krav vad avser säkerhetstjänst. 

Kvalifikationer

 • OR-7/8, OF-2/OF-3
 • Körkort Klass B 

Meriterande

 • Tjänstgjort I internationell stab
 • COPD/GOP/PUT utbildning.
 • Behörighet i ISUS
 • Projektutbildning
 • Bakgrund i de mekaniserade förbanden
 • God förmåga i stabsarbete och orderskrivning

Personliga egenskaper
Du har god ledarskapsförmåga och leder, motiverar och samordnar ditt arbete så att tilldelade uppgifter löses på ett effektivt och resultatinriktat sätt. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt och att du har en god förmåga att planera, genomföra och slutföra egna arbeten. Du ska vara noggrann, ansvarsfull samt ha en god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  Tillsvidareanställning.
Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: Tillträde snarast (enligt överenskommelse)

För upplysningar om befattningen kontakta:
Har Du frågor om befattningen är Du välkommen att kontakta
Planeringschef Thomas Myhrlund, telefon 0500-46 54 92

Fackliga företrädare:
SACO/F vakant, Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet Björn Sandén, SEKO-F Lola Ahlgren Telefon 0500-46 50 00 (vxl)

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-23. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  Lämna gärna med ditt löneanspråk. Urval sker löpande och vi kan komma kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 oktober 2020
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-11-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan