Högre kurs i samhällets krisberedskap och totalförsvar, steg 2

Om tjänsten

Under 2021 genomförs Högre kurs i samhällets krisberedskap och totalförsvar. Kursen, som genomförs av Centrum för totalförsvar- och samhällets säkerhet vid Försvarshögskolan (FHS/CTSS) omfattar två steg. Ansökan till steg 1 hanteras i separat annons. Ansökan till steg 2 hanteras i denna annons.

Steg 2 genomförs vid ett tillfälle och vänder sig till chefer, högre tjänstemän som bereder och beslutar i frågor avseende samhällets krisberedskap och totalförsvar. Kursen är avsedd för personer som tidigare genomfört steg 1 eller antas till steg under 2021.

Kursen genomförs:

2021-09-27--10-08+2021-10-18--29, samt 3 veckor under våren 2022 inklusive studieresa.

För att vara kvalificerad att genomföra kursen bör sökande vara officer på nivå 4 eller högre eller civil medarbetare på motsvarande nivå. Separat Antagning till FM platser i de två utbildningsstegen tillämpas.

Kurskostnaden betalas av HKV medan respektive förband betalar övriga elevkostnader.

Slutlig antagning till båda kurserna sker under december 2020.

Sökperioden är under perioden 2020-10-05--2020-11-13

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 oktober 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär/Civil
  • Sista ansökningsdag:2020-11-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan