Driftledare 2.SIS tropp F 21 Luleå

Om tjänsten

Driftledare 2.SIS tropp F 21 Luleå

Nu söker F 21 en specialistofficer (OR6) som driftledare till 2.SIS tropp (samband och informationssystem) med placering i Luleå/Kallax. Vi ser gärna sökande från andra yrkeskategorier inom Försvarsmakten.

 

Vem vi söker?

Vi söker dig som vill utveckla dig arbetsledare/gruppchef i fred, kris och krig, samt har en vilja att utveckla din tropp inom flygplatsdrift och samband. Befattningen är en OR 6 befattning och det är meriterande om du har en bakgrund inom flygplatsdrift eller samband men det är inget krav.

Oavsett bakgrund är det viktigt att du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.. Du är omsorgsfull och följer upp din beordrade verksamhet på ett sätt som lyfter dina underställda. Du tar direkt tag i problem när dem dyker upp och du har en god förmåga att läsa av när det är läge på och av. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper

Vill du ha ett varierande arbete, där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag, där det krävs att du är flexibel, noggrann och lyhörd. Vill du utveckla dina personliga egenskaper med möjlighet till att fördjupa din egen kunskap både inom teknik och ledarskap? Vill du arbeta i en spännande miljö där det krävs att du är serviceinriktad och initiativrik? Vill du vara med där det händer? Då är SIS-plutonen och 2.SIS troppen rätt plats för dig!

 

Om SIS-plutonen

I SIS-plutonen arbetar både civila, officerare, soldater och värnpliktiga. Plutonen består av två troppar där 1.SIS tropp  ansvarar för drift och underhåll av teknikdelarna på Kallax Flygplats, (Sveriges 5:e största flygplats). I deras arbetsuppgifter ingår drift och underhåll av flygledarnas och meteorologernas ledningssystem, radiosystem, navigerings- och inflygningshjälpmedel, datanät, telefoni, strömförsörjning och mycket mer. 

2.SIS tropp ansvarar för upprättande utav Komnät Flygbas, ett transportabelt system med samma kapacitet som Landvetter flygplats för verkan på tillfälliga flygbaser.  I den mobila flygbasen utgör Komnät Flygbas med tillhörande ledningssystem teknikplattformen. I ledningssystemet ingår strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse via exempelvis satellit m.m.

SIS-plutonen är en förbandsenhet inom 21.flygflottiljen och har  även uppgiften att stödja såväl lednings- som verkansenheter med sambandsfunktioner. Samtlig personal förväntas kunna delta vid övningar och beredskap för dessa eventuella insatser.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som driftledare

Som driftledare är det du styr den dagliga verksamheten när systemet Komnät Flygbas är i drift. Tillsammans med övriga tekniker genomför du upprättande, drift och underhåll utav delsystem under både i vardagen och under övning och insats. Du ska ha god förståelse för delsystemen så att du kan tillse att rätt åtgärder vidtas. Detta innebär att du kommer få en teknisk utbildning inom bl.a. data-, tele- och radiosystem. När systemet ej är i drift leder du underhållsarbete och utbildning av värnpliktiga.

 

Kvalifikationer

 • Genomfört Värnplikt, GMU eller GU med godkänt betyg
 • Godkänd specialistofficersutbildning (OR6)
 • Körkort B
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning

Meriterande kvalifikationer

 • Funktionsutbildning inom samband
 • Tjänstgjort inom sambands/ ledningsförband inom Flygvapnet
 • Tjänstgjort i FM utomlands
 • C- och/eller CE-förarbevis
 • Hjullastarförarbevis

 

Övrigt
Militär befattning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100%. Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Krav på specialistofficersexamen. Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Registerkontroll kommer att genomföras innan befattningen tillsätts. F 21 individuell lönesättning. Arbetsort Luleå.

Upplysningar om tjänsten

Förfrågningar om tjänsten kan lämnas av Kapten Emmelie Olsson, tfn 0920-23 44 10. Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-generalist Carina Nurminen 0920-234055.

 

Fackliga representanter

OFR-S
OFR-O
SACO
SEKO
Samtliga nås via F 21 vxl, tfn 0920-23 40 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt gärna eventuellt löneanspråk.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 oktober 2020
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan