Flygstaben söker två Stabsbefäl administration (director of staff) till stabsavdelningen

Om tjänsten

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. 

Efter 25 år återskapas nu en sammanhållen ledning för Flygvapnet. Inom ramen för Överbefälhavarens vision om en ledning för ett starkare försvar så omorganiseras hela Försvarsmaktens centrala ledning. 

Flygvapenavdelningen vid produktionsledningen, den flygtaktiska staben och delar ur Försvarets materielverk har sedan 2019-01-01 sammanförts till Flygstaben med placering i Uppsala. 

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet här: 

https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/verksamhetsomraden/flygvapnet/

Om befattningen

Befattningen stabsbefäl administration (eng. director of staff, även förkortat DOS) är placerad på Flygstabens stabsavdelning, vilket består av civila och militära medarbetare. Du kommer jobba i nära samverkan med stabschef och chef för Flygstaben. 

Arbetet som stabsbefäl administration innebär primärt att du ansvarar för att fördela inkommande ärenden inom Flygstaben. I uppgiften följer du ofta ärendets handläggning inom staben och du ansvar även för ärendeuppföljningen. Till din hjälp har du stödsystem såsom Outlook, VIDAR, SWECCIS, ISUS och EMILIA. Inom staben kommer du även få arbeta med allmän stabstjänst och din roll kommer vara efterfrågad inom många processer. 

Flygstaben är ett krigsförband vilket innebär att du även kan komma att bli krigsplacerad och därmed kunna verka i hela beredskapsskalan.

Kvalifikationer

 •  OR7
 • God förmåga att utrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Erfarenhet av arbetsledning och ärendeuppföljning
 • Erfarenhet av verksamhetsplanering

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbeta i en administrativ funktion/befattning
 • Erfarenhet av att arbeta i system VIDAR, PRIO, SWECCIS och ISUS

Personliga egenskaper

Du ska ha förmåga att överblicka helheter, men också dess konsekvenser på detaljnivå. Befattningen kräver att du är flexibel i arbetet och att kunna anpassa dig mot förändrade förutsättningar. Du ska ha ett lugnt och säkert uppträdande, kunna kommunicera och motivera. Det är viktigt att du kan företräda Försvarsmaktens värdegrund. Stresstålighet samt förmåga att hantera förändringar är goda egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Stabschef Richard De Geer samt DOS Flygstaben Bertil Holmström.

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse. Arbetsort: Uppsala. Omfattning: 100%

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson

Försvarsförbundet OFR/S, Susann Bergström

SACO FM, Borka Hedlund Medjed

SEKO, Simon Uppgren

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 januari 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan