2 st Plutonchefer Vapnö kompani

Om tjänsten

 1.Operativa Logistikbataljon är FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde och Kungsängen samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt kompani och ett grundutbildningskompani i Halmstad.


Plutonchef Vapnö kompani


Om enheten
FMTS har bland annat till uppgift att grundutbilda rekryter till våra tekniska krigsförband inom 1. Operativa logistikbataljon. Vapnö kompani upprättades 2018 med ansvar för grundutbildning av bataljonens rekryter. Vår uppgift är att utbilda och öva rekryterna i soldattjänst såsom vapentjänst, strid, fälttjänst, sjukvård, fysisk träning, mm. samt att utbilda och öva dem i deras specialistkompetens för att ingå i de tekniska krigsförbanden. Kompaniet består av två grundutbildningsplutoner och en mekanikerskola.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Till Vapnö kompani söks två stycken plutonchefer. Befattningarnas huvudsakliga uppgifter är att planera och genomföra utbildning av rekryter vid deras grundutbildning. Plutonchefen ansvarar för plutonens personal och verksamhet, men stödjer även andra delar inom kompaniet. Tjänsterna ingår i insatsförbandet 1.Operativa logistikbataljon vilket innebär verkan såväl i fältmiljö som kontorsmiljö. Som plutonchef deltar du i förbandets övnings- och insatsverksamhet.


Kvalifikationer
- Officer OR 6/ OF 1

-God vana som instruktör på kompani och plutonsnivå

-B körkort

Meriterande
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

-Militära förarbevis

-Utbildning i teknisk tjänst

-Utbildning i försörjning

-Utbildning i ledning
Personliga egenskaper

Plutonchef på 1.Operativa logistikbataljon innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Vi lägger stor vikt på det goda ledar- och chefskapet, att leva upp till detta ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas. Som person är du initiativrik, drivande och van att leverera med hög kvalitet. Du är även strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten som tycker om att lära andra. Du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Linda Bremer, Kompanichef Vapnö kompani, 1.Operativa logistikbataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen

Pär Björmark, Personalchef 1.Operativa logistikbataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Fackliga företrädare

HSOF: Anders Norén

OFR-S: André Johnsson

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 oktober 2020
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-11-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan