216.Fukomp söker Plutonchef vid Helikopterflottiljen/Linköping

Om tjänsten

Vi letar efter dig som vill vara med och utveckla 216.fuhkomp som krigsförband och som vill ta en aktiv ledarskapsroll inom 216.Flygunderhållskompaniet på Malmen, Linköping.
 
Arbetsuppgifter:
Som plutonchef svarar du inför kompanichefen att plutonens flygunderhållsverksamhet bedrivs enligt gällande regelverk så att fortsatt luftvärdighet kan garanteras. Du ser till att verksamheten är i balans mot tillgängliga resurser och kompetens.

Vid eventuell insats leder du din pluton och är beredd att företräda kompaniet i lägre stabsbefattningar.

216.Flygunderhållskompani arbetar med helikopter 16, Black Hawk och producerar flygtid åt interna som externa kunder inom Försvarsmakten.  Vi ansvarar för den dagliga driften av dettta helikoptersystem vilket innebär linjetjänst, avhjälpande underhåll samt viss tillsynsverksamhet.

Kompaniet består av fyra stycken flygunderhållsplutoner samt en flygmaterielpluton.
 
I rollen som plutonchef är din främsta uppgift att driva den dagliga verksamheten och att utveckla/ vidmakthålla kompetenser och förmågor för att ingå i ett krigsförband. Här ansvarar du för administration av personalärenden samt att tillsammans med stf Plutonchef tillika helikopteransvarig administrera den tekniska tjänsten.
 
Som plutonchef är du en viktig ingående del i kompaniledningen. Du är den som stöttar kompanichefen och som kan få träda in som ersättare för kompanichefen vid dennes frånvaro när det gäller verksamhetsplanering och leda kompaniet.
 
Vi jobbar över gränserna, vi hjälper varandra, allt för att få ett så välmående och fungerande kompani som möjligt. Hos oss på 216.fuhkomp är det viktigt att alla trivs för att bedriva en så flygsäker miljö som möjligt.

Personliga egenskaper värderas högt.

Meriterande:
Behörighet A 1.
Behörigt B1.
Körkort C och CE.
Utlandstjänstgöring.

Övrigt:
Tjänsten är 100 % tillsvidareanställning och inleds normalt med provanställning 6 månader.
Tjänstgöringsort Linköping.
Tillträde enligt ök.

Kontaktperson:
 
Kompanichef: Kn Göran Nilsson, tfn 013-283000.

 Stf kompanichef: Kn Lars-Åke Eriksson, tfn 013-283000.

Facklig representant:
FR/O: Mats Häggström, tfn 013-283000.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.                                                     

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 december 2020
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan