Stf C Logistiksektionen på A4 Helikopterflottiljen

Om tjänsten

 

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? Är du en person som tycker om snabba svängningar, utmaningar och att lösa problem? Då är du den vi söker. Hkpflj är ett förband som ständigt är på rätt väg och då är du en nyckelperson för att förbandet får logistiskt stöd i rätt tid, på rätt plats och i rätt mängd. Tillsammans skapar vi förmåga att genomföra insatser inom och utanför Sverige.

Arbetsuppgifter
Du är placerad på A4 i flottiljstaben där du tillsammans med logistikchefen leder och samordnar logistiken inom Hkpflj.
Du understödjer upprättandet av styrningar för förnödenhetsförsörjningen och materielhantering samt deltar i förnödenhets- och materielplanering inom förbandet.
En viktig uppgift du har är att stödja förbandet med logistik vid övningar och insatser och du kommer att delta i möten och dialoger inom logistikprocessen.
Du stödjer arbetet med Hkpflj mobiliserings- och insatsplan.

 • Beredd att överta ledningen av sektionen i logistikchefens frånvaro.
 • Stödjer i arbetet inom förnödenhetsförsörjning, materielhantering inklusive materielplanering och förvaltning.
 • Stödjer i utveckling och upprättandet av allmänna styrningar av förnödenhetsförsörjning och materielhantering inom förbandet.
 • Deltar i möten och dialoger inom logistikprocessen.
 • Handlägger logistikuppgifter inom ramen för Hkpflj mobiliserings- och insatsplan.
 • Stödjer och deltar i övningar och insatser.

Kvalifikationer

 • OR 8
 • Lämplig Logistikutbildning.
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning och materieltjänst vid övningsverksamhet och insatser.
 • Innehaft logistikbefattning på förbandsnivå.
 • C-körkort

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Upplysningar om tjänsten
Lämnas av Ulrik Persson, C A4 Hkpflj eller Sofie Bände, C LogS Hkpflj, 013-28 30 00.
Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av FM HRC.

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström, 013-28 30 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Arbetsort: Linköping. Beräknat startdatum/tillträde: 2021-03-01 Befattningsnivå: OR 8

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

A4 på Helikopterflottiljstaben
Består av ca 25 personer och leder Hkpflj logistik såsom Förnödenhetsförsörjning, Teknisk tjänst, Flygunderhållstjänst, Transporttjänst, Försvarsmedicin, Infrastruktur och Yttre miljö.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 november 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-12-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan