Kommendant

Om tjänsten


Om enheten
Befattningen är placerad vid G3 i Livgardets regementsstab. G3 är Livgardets genomförandeavdelning och dess uppgift är att samordna och följa upp regementets verksamhet i innevarande verksamhetsår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommendant på Livgardet är du ansvarig över kasernområdet Kungsängen. Du övervakar, driver och koordinerar verksamheten som rör ordning och reda samt samordnar arbetet för husansvariga inom kasernområdet. 

Du är delaktig i arbetet med garnisonsplanering och infrastrukturen på regementet samt samordnar service managementfrågor och planerar lokalnyttjande tillsammans med logistikavdelningen (G4) och infrahandläggaren.

Du är en av Livgardets kontaktpersoner gentemot utomstående aktörer såsom Fortifikationsverket och Samhall.

I samband med större övningar inom Försvarsmakten är du ansvarig för att stödja med kommendantur till gästande förband.

Kommendanten ska även vara beredd, att vid behov lösa allehanda ärenden i det löpande arbetet tillsammans med övrig personal i staben.

Kvalifikationer
 •  Officers- eller specialistofficersexamen.
 •  B-körkort.

Meriterande
 •  Erfarenhet av att genomföra materielbeställningar i främst SAP system (PRIO).
 •  Tjänstgöring inom logistik.

Personliga egenskaper
Du är en självständig person med hög förmåga att kunna organisera, leda, prioritera och planera ditt arbete både på kort och lång sikt. Du har en god samarbetsförmåga även vid arbete under press. En förutsättning  för att lösa arbetsuppgifterna är att du är strukturerad, drivande, flexibel och lösningsfokuserad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning, heltid med ev. sex månaders provanställning beroende på dina kvalifikationer.
Tillträdesdatum enligt ök.
Arbetsort: Livgardet, Kungsängen.

För upplysningar om befattningen kontakta
C G3 Övlt Olov Kesselmark, tfn. 076-898 96 90.

Fackliga företrädare
OFR/O Stefan Morin,
OFR/S Kenneth Hartikainen,
SACO Johan Gillemyr,
SEKO Lise-Lott Larsson,
Samtliga nås via FM växel, 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 november 2020
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-12-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan