Stabsofficer till Militärhögskolans Karlberg stab

Om tjänsten

Vill du bli en del av staben och arbeta i en organisation med prioriterade och utvecklande uppgifter? Vi har jobbet för dig som  redan har erfarenhet av att arbeta i stab och är intresserad av produktionsledning på förbandsnivå. Militärhögskolan Karlberg utbildar försvarsmaktens nästa generation officerare. Vi är en blandad arbetsplats med både officerare och civilt anställda på skolan. 

Arbetsuppgifter

Staben vid Militärhögskolan Karlberg har som huvuduppgift att stödja förbandschefen med beslutsunderlag. Inom staben kommer din placering att vara vid sektion J358 som stödjer förbandschefen med planering, genomförande, uppföljning och ekonomistyrning. Chef för sektion J358 är tillika förbandets produktionsledare och planeringschef.

Tjänsten som stabsofficer vid J358 innebär att du som handläggare deltar i arbetet med att  produktionsleda militärhögskolan. Du stödjer även i förbandets krishanterings- och beredskapsplanläggning samt chefer i att driva uppbyggnaden av kompetens och förmåga inom dessa områden. I befattningen ingår att planera och samordna utbildning/övning. I rollen kan även VB-tjänstgöring ingå.

Arbetsområdet rör sig främst kring militärhögskolans Karlberg interna verksamhet men du förväntas också kunna agera som skolans representant vid kontakter med andra förband, staber och Högkvarteret.

Kvalifikationer

 • OF 3
 • Erfarenhet av tjänstgöring i stab
 • B-körkort 

 Meriterande kunskaper

 • Erfarenhet av planering och stabsarbete på lägst förbandsnivå (regementsstab motsv.)
 • Erfarenhet av krigsförbandsutveckling
 • Erfarenhet av försvarsmaktens processer 
 • Vana att arbeta i försvarsmaktens system: PRIO, emilia och VIDAR

Personliga egenskaper

För att lyckas med jobbet behöver du ha god administrativ färdighet, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt förmåga att planera på såväl lång som kort sikt. Du förstår vikten av dokumentation och spårbarhet i ditt arbete. Du har också en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du ska känna dig bekväm i att självständigt lösa uppgifter men även genom att samarbeta i eller leda arbetsgrupper, med medlemmar från flera olika personalkategorier och nivåer. Du förväntas kunna leda analyser av grundbearbetat material/rådata samt kritiskt kunna granska och sortera information. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Befattningen innebär en tillsvidareanställning vid militärhögskolan Karlberg, Solna. 6 månaders provanställning endast vid rekrytering utanför FM. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterande chef major Kristina Bring, mobil: 070-819 2181, e-post: kristina.bring@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24. 

Fackliga representanter 

OF Karlberg, Patrick Bäck

OFR/S, Stefan Ragnebrink

SACO-S, Maria Back Nilsson

(samtliga nås via växeln telefonnummer: 0505-45 10 00)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 december 2020
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan