FMTS söker blivande Försvarsingenjörer

Om tjänsten

Är du utbildad civilingenjör och vill vara med att bidra till utvecklingen av Försvarsmaktens olika system? Ta då chansen att utbilda dig till Försvarsingenjör!

Om tjänsten
Försvarsmakten är just nu inne i en expansiv fas och det tillförs många olika kvalificerade materielsystem till organisationen vilket innebär att behovet av försvarsingenjörer är stort. Som försvarsingenjör arbetar du med utveckling, provning och vidmakthållande av materielsystem t.ex flygplan-, fordon-, fartyg- eller ledningssystem. Under dina första år tjänstgör du som regel på något av våra förband som finns från Boden i norr till Revinge i söder.

Därefter kan du få större ansvar i försvarsmaktens olika materielprojekt kopplat till den inriktning du valt. Då kan din arbetsplats vara på någon av försvarsgrensstaberna, vid en stridskraft, vid högkvarteret eller som utlånad till Försvarets Materielverk (FMV)

Kvalifikationer

 • Avlagd civilingenjörsexamen, 300HP (180 HP i gamla systemet). Försvarsmakten rekryterar huvudsakligen inom områdena data-, elektro-, maskin-, farkostteknik och teknisk fysik
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • B-körkort
 • Godkända testresultat hos Försvarsmakten (Testerna är en del i rekryteringsprocessen).

Meriterande

 • Fullgjord värnplikt eller Grundläggande Militär Utbildning om minst 6 månader
 • Genomförd officers- eller reservofficersutbildning
 • Militär utlandstjänstgöring.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att arbeta i grupp, såväl som självständigt. Du är strukturerad, flexibel och ordningsam samt har hög egen drivkraft. Du har en problemlösande analysförmåga. Arbetet kräver att du är uthållig och klarar fysiska och psykiska påfrestningar. Du har demokratiska värderingar, tror på rättvisa, jämlikhet och alla människors lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utbildning
Du anställs omgående som officer med kadetts grad.

Skede SOFU 
SOFU utbildningen startar v32 2021 vid Militärhögskolan Karlberg.

Skede Militär grundkurs (MGK)
För dig som inte genomfört militär grundutbildning sedan tidigare startar din utbildning innan SOFU med en militär grundkurs. 

Efter utnämning till Försvarsingenjör kommer du att placeras vid något av Försvarsmaktens förband.

Övrigt
Tillsvidareanställning (OFSK/K, heltid) enligt officersförordningen 20 §, provanställning på 6 månader tillämpas.

Du kommer att vara en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och måste vara beredd att delta i insatser såväl nationellt som internationellt

Tillsättning enligt överrenskommelse 

Lön
Individuell lönesättning,

Upplysningar
Information lämnas av Lars Axelsson, lars.axelsson@mil.se 0708-86 99 66 eller Clas Hedberg, clas.hedberg@mil.se 0705-251729

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och examensbevis från teknisk högskola/universitet.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 november 2020
 • Plats: Flera orter, Hela Sverige, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan