Arméstaben söker Materielledare till Artilleri och CBRN detaljen vid Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark

Om tjänsten

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.

Armén – när och där det avgörs!

Rekryterande sektion
Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår i Arméstaben (AST) som en sektion inom Stödavdelningen och ansvarar för materielunderhåll och materielnyttjande inom Armén samt att säkerställa att materielen anskaffas och vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

I TVK Mark ingår fem systemdetaljer, en av dessa är Artilleri och CBRN detaljen som är placerad i Boden samt Umeå som fristående enheter i respektive Garnison. Inom detaljens delar i Boden arbetar vi även med försvarsmaktens bandvagnar, hjulfordon och truckar.

Försvarsmaktens bandvagnssystem omfattar bland annat alla äldre typer av bandvagnar som BV 206, 208 med varianter, nyare bandvagnar vilka är splitterskyddade t.ex. BV 309 och 410 systemet samt bandvagnssläpkärror. I bandvagnssystemet ingår även tillhörande materiel som t.ex. underhållsutrustningar. Bandvagnssystem finns inom samtliga försvarsgrenar. Vi söker nu en Materielledare (ML) till bandvagnssystemet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som ML ingår du i en detalj vid TVK Mark och ansvarar för att användare inom Försvarsmakten (FM) får rätt materiel, i rätt tid, med rätt status och konfiguration på ett kostnadseffektivt sätt.
Du jobbar inom fem huvudområden:
Inom Materielunderhåll ansvarar Du för planering, fördelning och uppföljning av materielen och bedömer behov av underhåll mm. Budgetering och kostnadsuppföljning av materielunderhållskostnader ingår som ML ansvar.
Inom Vidmakthållande av tekniska system, där Du som ML tillsammans med bl.a. Försvarets Materielverk och Materielområdesansvarig (MOA) ser till att materielen har rätt status och rätt konfiguration under sin tekniska livslängd. 

Inom Teknisk design stödjer Du Teknisk Chef Mark bl.a. avseende systemens tekniska prestanda, ändring av konfiguration och sammansättning samt systemsäkerhet. Detta görs genom Teknisk Order.

Inom Materielfördelningsområdet där Du som ML styr och planerar materielen till rätt brukare för användning vid förbanden eller annan verksamhet. Som stöd används i huvudsak systemverktygen LIFT C och PRIO.

Inom området Materielutveckling är du delaktig i målsättningsarbete rörande nya tekniska system. Du är även delaktig i leveranskontroller av materiel i samband med överlämning till Försvarsmakten.

Kvalifikationskrav
Officer motsvarande OR 7-8/OF 2-3
God förmåga att arbeta i PC, framförallt Microsoft Office paketet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Erfarenhet från arbete med materiel-, samt teknisk tjänst inom FM
B-körkort manuell
Erfarenhet av FM Bandvagnssystem.

Meriterande/önskvärt
Är utbildad Teknisk officer
Långvarig erfarenhet från förbandsverksamhet inom FM
Erfarenhet från ledning, planering och genomförande av materielunderhåll
Erfarenhet av arbete i FM stödsystem LIFT och PRIO
Kännedom om FM materielförsörjning
Genomgått FMV systemsäkerhetskurs.

Personliga egenskaper
Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du är lyhörd, handlingskraftig och klarar av att arbeta under press. Rätt person är självständig, initiativrik och drivande. Du har en hög social kompetens och har lätt för att bygga ditt kontaktnät.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan självständigt prioritera, planera och organisera ditt arbete. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Mj Mikael Dahl C Artilleri och CBRN detaljen, Telefon: 0921-348816, 070-6238816, Mail: mikael.dahl@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/O – Tomas Lahti
OFR/S – Clarence Arnstedt
Saco-S – Jan B Johansson
SEKO – Christian Hedberg
Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00

Villkor
Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.
Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris och krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Övrigt
Befattningsnivå: OR8
Antal befattningar: 1
Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: BODEN
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Resor, främst inom Sverige men även utrikes ingår i tjänsten.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-12-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 november 2020
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Arméstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-12-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan