Enhetschef till Försvarsmaktens Idrott och Friskvårdsenhet

Om tjänsten

Vill du vara en del av en utvecklande organisation där träning och fysisk prestationsförmåga är en stor del? Då har vi jobbet för dig. Militärhögskolan Karlberg utbildar våra nästa officerare och har både officerare och civilt anställda på skolan. Här finns sex enheter som arbetar med utbildning, veteraner, friskvård och hälsa, infrastruktur och en stab som stödjer enheterna.

FMIF leder FM mot ökad hälsa och högt stridsvärde- för prestation och attraktion

Vår verksamhet är inriktad mot att stärka och synliggöra de resurser som står till förfogande för att öka och vidmakthålla personalens hälsa och fysiska stridsvärde. Enhetens ansvarsområden består av; Fysiskt Stridsvärde, Fysisk Prestationsförmåga och Idrott mot rätt krigsduglighet för Försvarsmaktens personal.

Arbetsuppgifter

Som chef för FMIF, under ledning av chefen för Militärhögskolan Karlberg, har du chefsansvar för personalen på FMIF men i vissa avseenden även försvarsmaktspersonal under nationella och internationella tävlings- och träningsaktiviteter. En av dina viktigare uppgifter är att tillsammans med Försvarsmaktens ledningar, främst LEDS och PROD, utveckla och implementera samarbetsformer avseende ledning och styrning av funktionen. Arbetet ställer därför höga krav på kontinuerlig dialog med såväl företrädare på Högkvarteret såväl som med ledning och medarbetare på förband, skolor och centrum.

Som chef för FMIF svarar du även för att utveckla och vidmakthålla ett brett kontaktnät med samarbetspartners utanför Försvarsmakten, till exempel Försvarshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan, Gymnastik- och idrottshögskolan samt Totalförsvarets Forskningsinstitut.

Inom ramen för bland annat NORDEFCO ansvarar du för att utveckla och implementera funktionen tillsammans med de övriga Nordiska länderna. Du representerar som Chief of Delegation Sverige och Försvarsmakten inom ramen för det militära internationella idrottsfederationen, Conseil International du Sport Militaire, CISM. Båda uppgifterna samt uppföljning av olika aktiviteter inom funktionen genererar årligen ett antal resor, nationellt såväl som internationellt.

Kvalifikationer

 • OF 4
 • Mycket goda kunskaper om ledning- och styrning i FM
 • Erfarenhet av strategiskt arbete inom FM
 • Stor erfarenhet av projekt- och processledning
 • Vana att leda personal med hög specialistkompetens
 • God förmåga att självständigt driva frågor
 • Mycket goda kunskaper i engelska

Meriterande kvalifikationer

 • Brett kontaktnät inom HKV
 • Akademisk utbildning inom till funktionen gränsande ämnen
 • Erfarenheter av stabsarbete från tjänstgöring inom ramen för internationella insatser
 • Erfarenhet av nära samarbete med eller arbete inom den akademiska världen
 • God språklig analytisk förmåga
 • Erfarenheter som idrottsledare inom RF specialförbund
 • Erfarenheter av nationell och internationell militär idrottsverksamhet, t.ex. inom ramen för CISM

Personliga egenskaper

Chefens arbete vid FMIF handlar huvudsakligen om att ha ett framåtriktat fokus och arbeta med ett perspektiv utgående från Försvarsmaktens strategiska styrdokument, exempelvis FMSI och FM 2025.

Du behöver därför som chef vara en person med stort intresse av att leda utvecklings- och förändringsarbete och ha förmåga att se långsiktiga konsekvenser av beslut. Vi tror att du även har ett intresse för pedagogik- och utbildningsfrågor. En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att innebära att genomföra och leda dialoger såväl som att marknadsföra funktionen i olika forum. Vi behöver därför dig som är bra på att skapa goda relationer, samtidigt som du har hög integritet och förmåga att målinriktat driva våra frågor.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Solna
Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas 

HR-chef, Suzanne Ahlqvist tel: 070- 857 52 70

Fackliga företrädare
SACO-S: Maria Back-Nilsson
Försvarsförbundet: Stefan Ragnebrink
Officersförbundet: Patrik Bäck
Samtliga nås via MHS Karlbergs vxl: 08- 514 390 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-06 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 november 2020
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-12-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan