Avdelningschef Logistikberedning Malmen

Om tjänsten

Är du intresserad av en chefsbefattning i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Sveriges kris- och krigsförmåga? Nu har vi en plats för dig! Logistikenhet Malmen söker en avdelningschef till Logistikberedningen.

Arbetet som avdelningschef innebär att du kommer arbeta med att analysera, bereda och planera enligt högre chefs styrningar. Det innebär ansvar för planering och uppföljning av Logistikenhetens produktion och stödet till garnisonens förband, bland annat genom framtagande av lokal verksamhetsöverenskommelse och genomförande av lokal beredning och samverkan. Det innebär också att lämna underlag till garnisonens planering för beredskap, aktivering och mobilisering.

Arbetsuppgifter
- Leder Logistikberedningen
- Leder beredning, samordning och återkoppling av logistikstödet inom garnisonen
- Leder planering av Logistikenhetens produktion samt omprioritering av uppkomna behov av logstikstöd innevarande verksamhetsår
- Leder garnisonens samordningsmöten avseende logistikstöd
- Stödjer framtagandet av garnisonenens logistiklägesbild

Kvalifikationer
- Officersexamen med inriktning förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
- B-körkort

Meriterande
- Väl förtrogen med stabsarbetsmetodik
- Förtrogen med Försvarsmaktens materielprocesser och materielredovisande system
- Erfarenhet av arbete i chefsbefattning inom logistikfunktion
- Goda ledaregenskaper
- Erfarenhet inom Försvarsmaktens logistik
- Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materialförsörjning och materielunderhållssystem

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, som kan leda och utveckla Logistikberedningens arbete, i detta inbegrips att vara lösningsorienterad och se möjligheter. Det krävs god samarbetsförmåga då arbetet innebär kontakt med många olika myndigheter, enheter, funktioner och företag inom garnisonen. Känner du igen dig själv välkomnar vi att du söker tjänsten och blir en del av vår gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer. Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivå är OF 3 (major). Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 1 februari 2021. Den ska innehålla CV och personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten. Tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Enhetschef, major Hans Hansson
Avdelningschef, kapten Olof Glans

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga nås vi växel på 013-28 30 00

Logistikberedning Malmen
Logistikberedning Malmen är en planerings- och samordningsfunktion åt chefen för Logistikenhet Malmen. Logistikberedningen analyserar, bereder och planerar efter styrningar från högre chef. Logistikberedningen planerar och följer upp genomförandet av Logistikenhetens produktion och verksamhetsstöd samt stödjer garnisonens förband med kunskaper i materielredovisande system.

Vidare genomförs bland annat regelbunden samverkan med garnisonens förband för att samordna logistikstödet inom garnisonen avseende förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst. Logistikberedningen tar fram en lokal verksamhetsöverenskommelse och garnisonens logistikläges bild.

Utöver ovan genomför Logistikberedningen mobiliseringplanläggning och lämnar underlag till garnisonens planering för beredskap, aktivering och mobilisering. Logistikberedningen lämnar även underlag till garnisonens förband för deras krigsförbandsvärdering samt genomför kartläggning av förråd för att ta fram garnisonens förrådsresursplan för att möjliggöra förbandsnära förrådshållning.

Logistikenhet Malmen
Logistikenhet Malmen är en fristående enhet under chefen för Linköpings garnison. Logistikenhetens består av en Logistikberedning, en Försörjningsavdelning och en Teknisk avdelning. Övergripande ansvar och uppgifter för Logistikenhetens är planering, genomförande och uppföljning av logistik- och städverksamhet samt teknisk driftstörning av materielunderhåll. Detta till stöd för chefer för organisationsenheter ingående i Linköpings garnison.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 januari 2021
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-02-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan