Flygplatsman till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Är du intresserad av att köra stora och tunga maskiner? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans ser vi till att Flygvapnets flygplan alltid kan landa och starta oavsett tid på dygnet eller väder.

142.R3-pluton är en del av 14.Flygbaskompaniet i Basenheten. I uppgiften ingår att genomföra fälthållningstjänst dygnet runt, året runt på F 7:s olika flygplatser. Inom Flygbaskompaniet finns andra funktioner vars uppgifter är att vara en del i flygplatsdriften på flygplatserna.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som flygplatsman innebär att ingå i driften av Såtenäs flygplatser. I driften ingår det att säkerställa att de ytor som flygplanen använder för start och landning uppfyller de krav som finns avseende renhet och friktion och att gräsytorna runt ytorna uppfyller kraven för hinderfrihet. Arbetet innebär mycket maskinhantering samt underhåll av maskiner och aggregat. Detta kräver att du har ett ansvarsfullt förhållningssätt och stort intresse för fordon och maskiner. Flygsäkerheten ställer höga krav på arbetet som är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer.

 Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Gymnasieutbildning
 • Körkortklass B
 • Erfarenhet av att framföra tunga och stora fordon

Meriterande

 • Förarbevis Tung Lastbil/Släp
 • Körkortsklass CE
 • TYA-bevis hjullastare/grävmaskin
 • Genomförd värnplikt eller motsvarande grundläggande militär utbildning med godkänt resultat.
 • Erfarenhet av att arbeta på flygplats
 • Uppfylla FM fysiska krav

Personliga egenskaper.
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämpligheter.
Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund
(se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil anställning tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning. Test av fysiska krav genomförs innan provanställningens slut. I tjänsten ingår skyldighet att beredskapstjänstgöra.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för 142.R3-pluton Joakim Pattberg, tfn 076-634 74 73.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 november 2020
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan