Flying Crew Chief (FCC) till Heavy Airlift Wing (HAW) Pápa Ungern (2 tjänster)

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

HAW är en multinationell flottilj baserad I Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer.  Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 26 anställda i HAW och två i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 80 personer varav ca 15 skolbarn.  

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du genomför transportflyguppdrag - strategiskt och taktiskt och under uppdraget utför du klargöring, service och avhjälpande underhållsåtgärder på C-17 samt ansvarar för och uppdaterar flygplanhandlingar och dokumentation.

Under uppdrag utför du felsökningar samt vid behov ska du även kunna utföra reparationer på system, struktur samt komponenter. Du ger råd åt befälhavaren i flygsäkerhetspåverkande frågor. Vid eventuella flygplansfel under uppdrag koordinerar du som FCC reservdelar och underhållsutrustning samt behov av extra underhållspersonal.

Kvalifikationer

 • Officer eller specialistofficer
 • Certifierad Flygtekniker
 • Mycket goda kunskaper i engelska i både tal och i skrift

Prövning kommer att ske innan anställning/placering gällande flygmedicinska krav.

Meriterande

 • Flera års erfarenhet av flygunderhållstjänst
 • SERE C- utbildning
 • Pistolutbildning
 • Förarbevis på minibuss
 • Erfarenhet av arbete i en internationell miljö

Personliga egenskaper

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten utomlands innebär ställer stora krav på noggrannhet, precision, god samarbetsförmåga, social kompetens och flexibilitet. Du bör kunna ta initiativ, vara ansvarstagande och jobba självständigt samt fungera väl i grupp.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av befattningen.

Övrigt

 • Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
 • Arbetet innebär arbete på oregelbundna tider, ex dag, kväll, natt och helgdagar.
 • Arbetet innebär också utbildningar och övningar i USA och Europa.
 • Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans. Undervisningen sker på Quality School Internationel i Pápa (www.qsi.org).
 • Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2022 och inriktas mot att omfatta 4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
 • Utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse.
 • Innan du börjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa efter överenskommelse.
 • Befattningen utgår från en gradnivå enligt HAW Post Description (PD) men kan tillsättas med en grad upp eller ned.
 • Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.  
 • Utbildning i USA (3 månader) krävs innan påbörjande av tjänstgöring. Andra utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse.

Kontaktpersoner

C Internationella avdelningen,

Roger Saxin, 0510-47 76 11

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

C NSE Papá,

Thomas Kling, 070-585 55 89

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Internationella avd,

Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99

Åsa Wikström, 0510-47 71 15

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 december 2020
 • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan