Flight Dispatcher till Heavy Airlift Wing (HAW) Pápa Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

HAW är en multinationell flottilj baserad I Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer.  Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 26 anställda i HAW och två i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 80 personer varav ca 15 skolbarn.  

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med övriga medarbetare inom Command and Control Squadron (C2S) planerar du flygföretag, övervakar flyguppdrag och stödjer besättningar under genomförandet. Du genomför koordinering med beställare före och under uppdragens genomförande samt avrapporterar. Arbetet innebär att du planerar flygrutter, bokar flygplatsservice, marktransporter och hotell. Du ansöker också om landningstillstånd samt samverkar med C2S diplomatiska funktion avseende överflygningstillstånd.

På sikt finns möjlighet att få utökat ansvar, såsom arbete med standard/evalueringsprocesser, training officer m.m

Internutbildning genomförs innan du kan verka självständigt i befattning.

Kvalifikationer
• Mycket god datorvana
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av flygoperativ verksamhet med transportflygplan såsom flygklarerare eller likvärdiga arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av arbete i en internationell miljö
 • Erfarenhet av färdplanering
 • Erfarenhet av arbete med logistik
 • Certifierad flight dispatcher
 • IATA-DGR eller AFMAN certifikat
 • Militär grundutbildning

Önskade meriter som inte innehas kan kompletteringsutbildas/praktiseras efter överenskommelse med verksamhetsansvarig före tjänstgöringen påbörjas. Detta kan innebära en utbildning till Flight dispatcher under 7 veckor i USA.

Personliga egenskaper

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten utomlands innebär ställer stora krav på noggrannhet, precision, god samarbetsförmåga, social kompetens och flexibilitet. Du bör kunna ta initiativ, vara ansvarstagande och jobba självständigt samt fungera väl i grupp.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av befattningen.

Övrigt

 • Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
 • Arbetet innebär arbete på oregelbundna tider, ex dag, kväll, natt och helgdagar.
 • Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans. Undervisningen sker på Quality School International Pápa (www.qsi.org).
 • Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2022 och inriktas mot att omfatta 4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
 • Utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse.
 • Innan du börjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa efter överenskommelse.
 • Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.  

Kontaktpersoner

C Internationella avdelningen,

Roger Saxin, 0510-47 76 11

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

C NSE Papá,

Thomas Kling, 070-585 55 89

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Internationella avd,

Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99

Åsa Wikström, 0510-47 71 15

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 december 2020
 • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan