Sjukvårdare till sjukhuskompanierna (GSS/K), Göteborg

Om tjänsten

Sjukvårdare till sjukhuskompanierna (GSS/K), Göteborg

FömedC söker sjukvårdare till vård- och kirurgiplutonerna på 1. och 2. Sjukhuskompanierna.

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinsk verksamhet. På FömedC finns krigsförbanden 1. och 2. Sjukhuskompaniet.
Sjukhuskompaniet ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla 1. och 2.Sjukhuskompaniet. Ett sjukhuskompani består av en kompaniledning och 4 plutoner, dessa bemannas av såväl kontinuerlig som tidvis tjänstgörande personal.

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bistå läkare och sjuksköterskor i vård- och behandlingsarbetet och kan liknas vid en undersköterskas uppgifter vid en civil vårdinrättning. Möjligheter för ett större patientansvar och autonomi följer med mer erfarenhet och kompetens hos sjukvårdaren.
Det vårdrelaterade arbetet förekommer främst när sjukhuset är upprättat och ett större ansvar tillkommer i det dagliga arbetet vid förbandet. Vardagen präglas av utbildning för egen kompetens och till stor del av materieltjänst för att säkerställa en hög tillgänglighet på plutonens utrustning. Klinisk tjänstgöring vid civila sjukvårdsinrättningar är en viktig del av sjukvårdarens kompetensutveckling och sjukhuskompaniet lägger stor vikt vid att klinisk tjänstgöring planeras och genomförs årligen.

Kvalifikationer

 • Genomförd grundläggande militär utbildning eller värnplikt med godkänt resultat
 • Utbildad sjukvårdare
 • Godkänd läkarundersökning och baskrav enl FM FysS (testas vid intervju)

Meriterande

 • Tidigare arbete inom civil hälso- och sjukvård
 • B-kort

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt
Nivå:
OR1-3
Tidsbegränsad anställning, heltid (GSS/K) För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser
Arbetsort: Göteborg
Tillträde enligt överenskommelse

Urval och intervjuer

Urval sker under v. 11 Intervjuer och tester kommer att genomföras under v 13-15 vid Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
C Vårdpluton Kn Jens Serrestam, jens.serrestam@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av
Robert Liljenberg, Personalsektionen, Robert.Liljenberg@mil.se

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 februari 2021
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan