Artilleriregementet/Sensorkompaniet söker gruppbefäl och soldater (GSS/K)

Om tjänsten

Om tjänsten
Sensorkompaniet är en del av artilleribataljonen och har till uppgift att finna motståndaren på djupet. Kompaniet ger högre chef underrättelser och leder bekämpning med indirekt eld från bataljonens artilleri samt flyg. Kompaniet består av tre plutoner: sensorledningspluton, artradarpluton och eldledningspluton. Plutonerna består av små grupper om ca 6 man med vitt skilda uppgifter. Gemensamt för kompaniet är att grupperna uppträder enskilt, vilket ställer stora krav på att kunna ta initiativ och att ha framförhållning för dig som soldat.

Sensorledningspluton består av ett flertal grupper om 4-6 man. Grupperna framrycker med bandvagn och kan uppträda både enskilt och grupperade, upp till hel pluton. Gruppernas uppgifter innefattar stridsledning av kompaniet, samverkan med högre staber, ersättning av förnödenheter för kompaniets övriga enheter samt driftstödsgrupp (DSG). Plutonens uppgifter innebär att det finns ett stort antal olika befattningar som soldat, från signalist eller förare till mekaniker eller stridssjukvårdare.

Radargruppen är en liten enhet bestående av 6 personer. En liten men materieltung enhet som ställer stora krav på hög teknisk kompetens samtidigt som man kan komma att lösa sina uppgifter under en mycket varierande hotbild, vilket även kräver en god färdighet i markstrid. Som radaroperatör styr och övervakar du radarsystemet, ARTHUR. Du rapporterar underrättelser till chefen samt får nya uppgifter och styrningar via samband (tal och/eller data). Utöver detta indelas gruppen inom tre specialinriktningar för enskilda soldater: understödsvapen, sjukvård och förare.

Som soldat på en eldledningsgrupp har du antingen befattningen Eldledningsbiträde eller Eldledningssignalist. Eldledningsbiträdets uppgift är att med hjälp av gruppens sensorer, så som EOI (eldlednings- och observationsinstrument), Laseravståndsinstrument, kikare, kompass och karta ta ut koordinater på motståndarens gruppering. Eldledningssignalistens uppgift är att med gruppens sambandsmedel tillse att samband till högre chef och skjutande enheter alltid är upprättat, samt skicka in spanings- och målrapporter.

Kvalifikationer
- genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning med goda vitsord
- god fysisk förmåga
- godkänd hälsoundersökning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Kompletterande fystester kommer att genomföras vid intresse av inriktning som eldledare.

Övrigt
Anställningsform: Enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K)
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträde: 24 maj eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal

Upplysningar om tjänsten
Har du frågor kring tjänsten kontakta kompanichef major Niklas Collin 070-244 84 33. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta personalgeneralist Stina Taavo 073-662 86 30 eller stina.taavo@mil.se.

Facklig representant
Officersförbundet, Ronald Lahti, nås via växeln: 0921-348000

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2021. Din ansökan skall innehålla CV, ett ansökningsbrev samt intyg på genomförd grundutbildning. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för tjänsten. Värnpliktiga vid Artilleriregementet behöver inte bifoga CV, ansökningsbrev eller intyg med ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 december 2020
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet – A 9
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan