Flygstaben söker en handläggare statistik och analys

Om tjänsten

Om befattningen

Flygsäkerhetsavdelningen inom Flygstaben söker en handläggare statistik och analys. Flygstaben är ett förband inom Försvarsmakten som till sin huvuddel är lokaliserat i Uppsala inom Uppsala garnison. Inom Flygstaben finns det sex stycken avdelningar varav Flygsäkerhetsavdelningen är en av dem. 

Flygsäkerhetsavdelningen har till uppgift att följa upp och monitorera all militär luftfartsverksamhet inom Försvarsmakten. I det ingår även att arbeta med förebyggande åtgärder, göra analyser på händelser som skett samt föreslå åtgärder i syfte att reducera, och om möjligt eliminera, risker i flygverksamheten. 

Flygsäkerhetsavdelningen består av ett antal handläggare som arbetar inom sina respektive funktionsområden, såsom stridsflyg, helikopter, teknik/bas, stridsledning för att nämna några. Inom avdelningen arbetar både militär och civil personal. Tjänstens placering är som handläggare statistik och analys där syftet är att stödja såväl chefen som övriga handläggare med statistiskt underlag, analyser, samt information och erfarenheter från såväl nationella som internationella händelser. Arbetet är till stor del självständigt och innebär till viss del resor inom Sverige, men kan även innefatta utlandsresor. Du kan komma att krigsplaceras samt delta i internationella insatser/övningar.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ta fram flygsäkerhetsstatistik med hjälp av bland annat avvikelserapporter och flygtider ur PRIO AR (PRIO avvikelserapporteringssystem), FSD (flygsäkerhetsdatabas) och andra källor.
 • Förmedla framtaget statistiskt underlag till chefen Flygsäkerhetsavdelningen, övriga handläggare, samt funktionsledningschefer. Periodicitet om månads-, kvartals- och årsvis redovisning efterfrågas.
 • Ta fram statistiskt underlag och information till Flygvapenchefen, Flygvapenledningen och förband inom Försvarsmakten.
 • Analysera statistiska underlag.
 • Utveckla statistik- och analysmetoder.
 • Vara sammanhållande vid Flygsäkerhetsavdelningen för utveckling och vidmakthållande av PRIO AR och FSD.
 • Ansvara för framtagning och genomförande av utbildning till Flygvapnets användare av PRIO AR och FSD, med tyngdpunkt på personalen vid Flygsäkerhetsavdelningen och Flygsäkerhetsofficerare vid förband.
 • Planera inför, och delta i, periodiska centrala Flygsäkerhetsmöten.

Kvalifikationer 

 • Högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevant område t.ex. statsvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi.
 • Förmåga att kunna söka, utveckla och analysera statistiska data.
 • Förmåga att kunna arbeta självständigt.
 • Mycket god kunskap inom Excel.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska.
 • B-körkort.

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap inom SAP/PRIO.
 • Erfarenheter av arbete i databaser och statistisk analys.

Personliga egenskaper

Du är noggrann, driven och engagerad. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten kan innebära krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Chef Flygsäkerhetsavdelningen, Övlt Jan Lindström, 070-324 32 21

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse, bedömt mars-april 2021. Arbetsort: Uppsala. Omfattning: 100%

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson

Försvarsförbundet OFR/S, Susann Bergström

SACO FM, Borka Hedlund Medjed

SEKO, Simon Uppgren

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev, ange gärna två referenser. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Betyg från genomförda utbildningar samt eventuella intyg om behörigheter/certifikat bifogas i ansökan. Ange gärna löneanspråk.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 januari 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan