Yrkesinformatör till Helikopterflottiljen (GSS/K)

Om tjänsten

Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på mässor och event? Vill du motivera värnpliktiga till ett fortsatt engagemang i Försvarsmakten? Har du stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidarutveckla Försvarsmaktens och Helikopterflottiljens förmåga att attrahera och engagera nya medarbetare kan du vara den vi söker!

Kvalifikationer
-   Genomförd GU eller GMU med godkänt resultat
-   B-körkort
-   Van användare av sociala medier

Meriterande
-   Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten, Hemvärnet och/eller Frivilligorganisation.
-   Erfarenhet av informations- och attraktionsarbete
-   Militärt förarbevis

Personliga egenskaper
Som person är du social, utåtriktad och gillar att tala inför och med människor. Du har lätt för att skapa kontakter och inge förtroende i olika sammanhang. Du är duktig på att formulera dig i tal och skrift, har ett intresse för foto och redigering.Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Placeringort är Linköping och jobbet innebär en del resande inom Östergötland, du kommer även att delta vid nationella mässor och event. Individuell lönesättning tillämpas.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Linda Bergendorff 0723 53 65 14

Fackliga företrädare:
SACO: Anneli Helmersson 013 - 28 30 00
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson 013 - 28 30 00
Officersförbundet: Mats Häggström 013 - 28 30 00
SEKO: Urban Hellqvist 013 - 28 30 00

Anställningen sker utifrån FM avtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Det innebär tidsbegränsad anställning upp till åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24. Din ansökan skall innehålla CV och personligt
brev, där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 december 2020
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan