Är du Must nya säkerhetstjänststrateg?

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande.

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten

Säkerhetskontoret vid Must ansvarar för att förebygga, upptäcka och motverka säkerhetshot riktade mot Försvarsmakten och våra intressen. Verksamhetsområdena sträcker sig från kontraspionage till förebyggande åtgärder som informationssäkerhet och kryptolösningar.

Arbetsuppgifter

Säkerhetsskydd ligger högt på samhällsagendan och vår kompetens på området är mycket efterfrågad. Just nu befinner vi oss i en spännande utvecklingsperiod då vikten av att nå ut, både till Försvarsmaktens personal men även till myndigheter inom försvarssektorn, är högt prioriterad. Försvarsmaktens säkerhetsskydd består av många olika beståndsdelar, från säkerhetsprövning av personal till tillträdesskydd och kontroll av säkerhetsskyddet. Must har ansvaret att inrikta Försvarsmaktens totala säkerhetsskydd. Vi söker därför en säkerhetstjänststrateg som är ansvarig för expertstöd och inriktning av Försvarsmaktens övergripande säkerhetsskyddsfrågor. I din roll kommer du att leda och delta i utredningar där det krävs säkerhetsskyddskompetens. Du kommer att leda och delta i kontorsövergripande projekt och uppgifter samt ha en aktiv roll i våra samarbeten med andra myndigheter, främst Försvarets radioanstalt (FRA) och Säkerhetspolisen. Rollen innefattar myndighetssamverkan, rådgivning och du kommer också att representera Must i ett antal nationella samarbetsforum inom säkerhetsskyddsområdet. En viktig del i arbetet är att omvärldsbevaka, att följa utvecklingen inom teknik, informationshantering, samhälle och infrastruktur för att kunna identifiera behov av säkerhetskyddsåtgärder.

Du kommer tillhöra säkerhetskontorets ledningsgrupp och svarar direkt mot kontorschefen.

Kvalifikationer

Du har en utbildning inom säkerhetsskydd, systemvetenskap eller liknande med inriktning på säkerhetsskyddsrelaterade frågor. Du är mycket väl insatt i de regelverk som styr säkerhetstjänst. Du har flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsfrågor på strategisk nivå. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan myndighet inom försvars- eller säkerhetssektorn är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, analytisk och resultatinriktad. Vi tror att du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö, att du kommer med kreativa idéer och tar initiativ. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt såväl som tillsammans med andra. Du söker kunskap på egen hand och tar ansvar för ditt eget arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund. Den slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt

Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast. Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer höga krav på din integritet.

Upplysningar

Thomas Lamke (ställföreträdande chef för Säkerhetskontoret vid Must), tel 08-788 880 88.
Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv ”Säkerhetstjänststrateg” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Andreas Holmberg för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 december 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär/Civil
  • Sista ansökningsdag:2021-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan