11. Militärpolisbataljon söker militärpoliser GSS/K för heltidstjänstgöring

Om tjänsten

Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer bataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst. Beslutsvägarna är korta och förbandet kan med kort varsel sättas in såväl nationellt som internationellt. Livgardet har bemanningsansvar för militärpolisbefattningar i utlandsstyrkan. Förbandet genomför regelbundet insatser nationellt såväl som internationellt.

Om tjänsten
Som militärpolis arbetar du nationellt men även internationellt i de insatser som bedrivs av Försvarsmakten. Mycket av arbetet på plutonen består av insatser och vidmakthållande av kunskaper, men det sker även löpande kompetensutveckling och vidareutbildning. Plutonen är ofta involverad i Försvarsmaktens större övningar och evenemang där militärpolisen arbetar både med ordnings- och säkerhetstjänst. En del av militärpolisarbetet består även i att bedriva olika typer av utredningar, till exempel säkerhets-, disciplin- och/eller brottsutredningar. Arbetet är i perioder extra belastande så du som söker skall ha en hög stresstålighet.

Som anställd
Under sommaren 2021 kommer du som blir antagen till tjänsten att ingå i en utbildningspluton. I utbildningsplutonen kommer du under hösten 2021 genomgå grundkurs militärpolis. Efter grundkursen genomförs en funktionsutbildning som syftar till att du ska kunna bli operativ militärpolis på 11. Militärpolisbataljon. Slutligen förväntas du kunna arbeta i en operativ militärpolispluton, inledningsvis tillsammans med mer erfarna militärpoliser. Som militärpolis ska du vara beredd att tjänstgöra nationellt och internationellt i de insatsområden Försvarsmakten verkar i.

Krav
Svensk medborgare
Körkort B
Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)
God fysisk förmåga (FM FysS kravtabell 3; Fälttest 12:00/12:45, Multitest 125p)
Fullgjord värnplikt, GMU eller GU

Meriterande
Utbildad militärpolis
Internationell insats
Pistol block A respektive block B
Förarbevis GW, GALT
Tjänstgörande inom Försvarsmakten
Vapenutbildningar

Personliga egenskaper
Hög grad av personlig mognad
Självständig med en personlig integritet
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Förmåga att skapa samt upprätthålla goda sociala relationer
Ansvarskännande
Strukturerad, ordningsam och noggrann
Hög stresstålighet

Övrigt
GSS/K befattning
Tillträde enligt överenskommelse under 2021 mellan vecka 26 och vecka 32.
Visstidsanställning max 8+4 år (OR-4) som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Livgardet, Kungsängen.
Tjänstgöring, heltid.
Resor, helgtjänstgöring samt insats – och övningsperioder förekommer i stor utsträckning
Individuell lönesättning

Uttagningstester genomförs vid ett tillfälle, din fysiska förmåga samt dina teoretiska och praktiska förmågor kommer att prövas under dessa dagar: 2021-04-09 – 2021-04-11.

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-14
Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev innehållande ett nytaget foto på dig själv, som motiverar varför du är lämpad för denna befattning och en beskrivning av vem du är. Om du har anställning i Försvarsmakten idag ska det framgå var du tjänstgör samt vilka Försvarsmaktskompetenser du innehar.

Kopia på gymnasiebetyg
Kopia på värnpliktsbetyg eller GMU-betyg
Övriga betyg
Referenser

Mer information lämnas av

LG-1MPskv@mil.se

Personalavdelningen Madeleine Daleo

Fackliga representanter
OFR-O: Stefan Morin
SACO: Johan Gillemyr
OFR-S: Kenneth Hartikainen
SEKO: Thomas Klasson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 januari 2021
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-02-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan