IT-Chef till Sjöstridsskolan

Om tjänsten

Vill du vara med och driva och utveckla IT-frågor i enlighet med Sjöstridsskolans verksamhetsinriktning, uppdrag och målsättning då är du kanske Sjöstridsskolans nästa IT-Chef.

Om enheten

Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Som IT-chef kommer du att ingå i en stabssektion och vara en av tjugo  medarbetare i Skolchefens stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som IT-chef innefattar ett brett och varierat arbete inom hela IT-området. Du kommer arbeta med diverse administrativa uppgifter som är normalt förekommande inom områdena planering och allmän IT-tjänst. Du kommer även arbeta med framtagning av nya IT-lösningar, ansvara för inköp av IT-materiel, programvaror och telefoniutrustning. Vidare kommer du också stödja utvecklingen inom den pedagogiska utveckling miljön samt ge råd och utbilda i IT-frågor.

Arbetet innebär kontakter med Högkvarteret, Försvarsmaktens övriga förband samt nationella och internationella samarbetspartner.

Kvalifikationer

 • Officer/specialistofficer med flerårig tjänstgöring
 • Kunskap om aktuella regelverk och föreskrifter inom IT-området
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring som IT-chef/handläggare
 • Erfarenhet från stabstjänst
 • God pedagogisk förmåga/erfarenhet av att utbilda

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är strukturerad samt har stor förmåga att se helheten men samtidigt är noga med detaljer och kan driva ditt arbete i mål. Du har tålamodet och engagemanget som krävs för att genomföra en hållbar utveckling inom främst egna arbetsuppgifter. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att analysera och lösa komplexa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga nätverk och förtroendefulla relationer. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en militär tillsvidareanställning på heltid (40h/v) som inleds med 6 månaders provanställning (gäller inte om du redan är anställd i Försvarsmakten). Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Din arbetsplats och arbetsort är Karlskrona.

Upplysningar om befattningen

För upplysning om tjänsten kontaktar du SSS Säkerhetsskyddschef, kn Jim Kardell, telefon 073-049 71 96

Fackliga företrädare

Försvarsförbundet, Jimmy Svensson

Officersförbundet, Mikael Vinde

SACO S, Maria Blasek och Anette Levander

SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31

Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev och löneanspråk. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2020
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan