HR-Generalist

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS), Markverkstadsenheten söker nu en HR-Generalist med placering i Boden.
I rollen som HR-Generalist är du underställd sektionschef i StabsA Halmstad men arbetar nära cheferna i MvE Norr, Uppland och Stockholm.

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-Generalist är ditt huvudsakliga uppdrag att arbeta i ett nära chefsstöd med fokus på verksamhetens resultat. Du agerar arbetsgivarföreträdare och stödjer Markverkstadens ledning i både strategiska och operativa HR-frågor. Du kommer att fungera som verksamhetsnära HR-stöd inom hela HR-området som kompetensförsörjning, rekrytering, arbetstidsavtal, lönebildning, rehabilitering och arbetsrätt. I arbetet ingår att hålla i HR-relaterade utbildningar till chefer och medarbetare samt att ingå i HR-relaterade projekt.  Då du är en del av ledningsgruppen Markverkstaden Norr arbetar du också med verksamhetsutveckling. 

KVALIFIKATIONER

 • Du har akademisk examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av att självständigt driva HR-processer samt ge kvalificerat HR-stöd till chefer utifrån arbetsrätt och de aktuella lagstiftningar som tillämpas inom området
 • Erfarenhet av facklig samverkan och förhandlingar
 • Behärskar svenska språket i tal och skrift
 • Erfarenhet av IT-stöd inom HR-området
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbete inom industri, till exempel tillverkande företag eller fordonsindustri
 • Erfarenhet från HR-arbete på en statlig myndighet eller offentlig sektor
 • Kunskap inom det statliga kollektivavtalsområdet
 • Egen ledarerfarenhet
 • Delaktighet i verksamhetsutveckling.

PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR
Du är en person med hög servicekänsla, strukturerad, ansvarstagande och lyhörd med ett ödmjukt förhållningssätt. Du är en skicklig relationsbyggare och stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.  Du är trygg i din roll som HR-Generalist och bidrar med nya perspektiv.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och prioriterar dem på ett effektivt sätt. Du har ett gott omdöme i kombination med en förmåga att driva ditt arbete framåt mot långsiktiga mål. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN
Befattningen är en civil tillsvidaretjänst, inleds med 6 månaders provanställning. Resor ingår i tjänsten.

Upplysningar om tjänsten:
Mette Wester, Chef Stödsektionen StabsA 072-395 34 59

Fackliga representanter: (växeln 035-266 20 00)
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson, Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén 

Varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydlgit sätt varför du är lämplig för befattningen. Ansök senast den 25 januari 2021

ÖVRIGT
Vi samarbetar med Experis AB i denna rekrytering. Välkommen att kontakta rekryterare Inger Sundgren via 070-377 48 91 eller inger.sundgren@jeffesonwells.se om du har någon fundering. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan