Skaraborgs regemente (P 4) söker en HR-generalist, vikariat

Om tjänsten

Befattningen erbjuder 

Till Skaraborgs regemente (P 4), HR-avdelning söker vi nu en vikarie för en av våra HR-generalister som som går på föräldraledighet till våren. Som HR-generalist hos oss kommer du att arbeta operativt och strategiskt samt ge stöd till chefer och medarbetare inom HR-området. Vi erbjuder ett utvecklande arbetet där du har möjlighet att arbeta i en spännande verksamhet.

Om enheten

Befattningen är placerad vid HR-avdelningen som är en del av Skaraborgs regemente (P 4) stab. Vid HR-avdelningen arbetar specialister, generalister, administratörer, rekryteringskoordinatorer och yrkesinformatörer tillsammans för att stötta övriga delar av regementet inom HR-området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

I rollen som HR-generalist arbetar Du med olika typer av HR-frågor och stöttar strategiskt som operativt våra chefer i verksamheten. Det dagliga arbetet består av en blandning av administrativa arbetsuppgifter såväl som utveckling, förbättring och uppföljning av processer inom eget ansvarsområde. Som HR-generalist är du en del av hela personalförsörjningsprocessen. Arbetet sker tätt ihop med kollegorna vid avdelningen, verksamhetens chefer samt med HR-chef som är funktionsägare av HR-processen. Samverkan med andra delar av Försvarsmakten sker regelbundet.

En anställning i Försvarsmakten innebär också gemensam fysisk träning och tester genomförs regelbundet för att säkerställa att de fysiska kraven upprätthålls. Din anställning kommer innebära en krigsplacering i FM.

Kvalifikationer 

* Du har akademisk examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

* Goda kunskaper i Officepaketet

* B-körkort

Meriterande

* Erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet

* God kunskap om aktuell lagstiftning avseende arbetsrätten

* Arbete inom FM med likvärdiga uppgifter är meriterande

Personliga egenskaper

Du är en person med hög servicekänsla, strukturerad och ansvarsfull med ett ödmjukt förhållningssätt. Du uppskattar variation i arbetet och har lätt för att snabbt byta fokus och anpassa arbetssätt och planer. Du är en skicklig relationsbyggare och stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Du trivs mellan att växla självständigt arbete och arbete i större grupp. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat. För att lyckas som HR-generalist måste du tycka om att arbeta administrativt. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten .se).

Om anställningen

Anställningsform: Vikariat, civil befattning t o m 2022-03-31

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Skövde, resor i tjänsten förekommer

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse 


För upplysningar om befattningen kontakta:

Avdelningschef Lina Kahlin som nås via växeln, tfn 0500-46 50 00

Fackliga företrädare 

SEKO Lola Ahlgren och OFR/S Bengt Lindlöf nås via växeln, tfn 0500- 46 50 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24. Din ansökan (i PDF-format) bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 januari 2021
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan