Strategiska inköpare (Upphandlare)

Om tjänsten

Försvarsmakten - Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten

Inköpsenheten arbetar med kommersiell verksamhet inom Försvarsmakten och består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar. Till avdelningen Fastighet och arbetsplatsservice söker vi en ny medarbetare. Avdelningen har sin verksamhet på orterna Boden, Karlskrona och Stockholm. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare kommer du genomföra upphandlingar. Du kommer vara delaktig i hela upphandlingsprocessen samt stödja uppdragsgivare med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande och implementering. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsinfordran, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar.

Du förväntas bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Kvalifikationer

 • Du ska ha akademisk examen med inriktning på inköp, ekonomi, juridik, eller motsvarande kompetens som vi anser är likvärdig
 • Du ska ha kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
 • Du ska ha förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

 • Erfarenhet av kategoristyrt arbetssätt
 • Erfarenhet av upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)

Personliga egenskaper

Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning tom 2021-12-31. Med eventuell förlängning.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsort: Boden.

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Jonas Berglund, Kategoriledare, telefon 072-535 71 64 

Urban Bengtsson, Avdelningschef Fastighetsdrift och arbetsplatsservice, telefon 070-284 7700


Fackliga representanter nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Åsa Karlsson
SACO Madeleine Bagge, Camilla Robertsson
OFR/S Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson

Varmt välkommen med din ansökan senast 24 januari 2021.

Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 januari 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan