Första ubåtsflottiljen söker förbandsekonom

Om tjänsten

Försvarsmaktens ubåtar, signalspaningsfartyg och deras besättningar är samlade hos Första ubåtsflottiljen i Karlskrona. På Första ubåtsflottiljen finns ett avancerat dykeri- och ubåtsräddningssystem med fartyg och olika undervattensfarkoster som står i beredskap för att kunna rädda ubåtsbesättningar i nöd. En annan viktig del av vår verksamhet utgörs av sjötransportenheten som har i uppgift att navigera och framföra mindre båtar under svåra förhållanden till sjöss, detta till stöd för Försvarsmaktens specialförband.

Som förbandsekonom är du placerad vid Ekonomisektionen N8 som är en del av Flottiljstaben vid Ubåtsflottiljen i Karlskrona. N8 består av en ekonomichef och en förbandsekonom. Avdelningen ansvarar för att samordna förbandets ekonomistyrning, budgetering, återrapportering samt övrig ekonomiadministration.

Befattningen erbjuder
Ekonomistyrning inom Försvarsmakten är ett brett område som bjuder på varierande arbetsuppgifter. Du ges goda möjligheter till kompetensutveckling liksom stort eget ansvar. Försvarsmakten erbjuder sina medarbetare möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid, och även som civilanställd genomför du tester för fysiska baskrav samt genomgår grundläggande soldatutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som förbandsekonom kommer du arbeta med förbandets planering, budgetering, uppföljning och ekonomiska redovisningar. Du kommer även arbeta med fakturahantering och ge stöd till chefer i ekonomiska frågor. Planera och genomföra internutbildningar vid behov samt intern kontroll avseende ekonomi är andra arbetsuppgifter som ingår. Som medarbetare på en stab kan även arbetsuppgifter utanför det egna området bli aktuella.


Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom ekonomi eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
 
Meriterande
 • Erfarenhet av ekonomiarbete i Försvarsmakten.
 • Goda kunskaper i system PRIO (SAP).
 • Goda kunskaper i Microsoft Office.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Vi värdesätter att du har en god analytisk förmåga samtidigt som du är noggrann, flexibel och initiativtagande.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning (Civil)
Provanställning: 6 månader
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: 2021-04-01


För upplysningar om befattningen kontakta:
Marie Strandberg, marie.a.strandberg@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Max Eriksson, max.eriksson@mil.se


Fackliga företrädare:
Kfl OF (OFR/O) Klas Sandberg, 073-365 50 07

Försvarsförbundet (OFR/S) Jimmy Svensson, 070-674 19 17

Jan-Anders Nilsson (SEKO FM), 073-422 23 40

Marie Strandberg (SACO-S FM), marie.a.strandberg@mil.seSista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 januari 2021
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-02-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan