Specialistofficer (OR6-7) - Joint Data Link Operations Cell

Om tjänsten


Försvarsmaktens Telekommunikation – och informationssystemförband (FMTIS) söker dig som trivs med att vara i händelsernas centrum, stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter och eget ansvar. Brinner du även för att ge bästa möjliga stöd till användare och operatörer i Försvarsmakten, kan du vara den vi söker!

Om verksamheten

Joint Data Link Operations Cell (JDLOC) tillhör Förbandet FMTIS och bidrar till att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda – dygnet runt, året om. Detta löser vi på JDLOC mellan Försvarsmaktens plattformar, med hjälp av Länk16, JREAP och Länk 22.

Att ständigt utveckla och förbättra Försvarsmaktens användande av taktiska datalänkar är vår ledstjärna. Du kommer att kunna bidra både nationellt och internationellt till ett bättre nyttjande av taktiska datalänkar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Ledningssystemofficer och NMS-operatör stödjer du Försvarsmakten vid driftledning av den dagliga verksamheten, med taktiska datalänkar. Driftledning vid JDLOC genomförs primärt vid ett övervakning- och manageringssystem (NMS) varav en del utbildning kan förekomma både internt och externt. Du kommer i din roll på Driftledning ansvara för själva genomförandet samt uppföljning och analys av genomförd verksamhet. Du kommer också att bidra till utvecklingen av Taktiska Datalänkar. Att arbeta vid JDLOC innebär också att stödja övriga delar inom avdelningen. Då verksamheten vid JDLOC till stor del handlar om stöd till förband både nationellt och internationellt kan det bli en del resor både inom Sverige och utomlands.

Arbetet som ledningssystemofficer på Driftledning innebär bland annat att:

 • Leda eller ingå i arbets-/projektgrupper tillsammans med FMV, representanter från industrin
 • Stödja i utveckling inom taktiska datalänkar
 • Stödja i utbildning inom taktiska datalänkar
 • Remissgranska intern och extern dokumentation
 • Leda och utveckla personal och verksamhet inom driftledning TDL

Vi erbjuder dig

Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på tekniskt kunnande men likväl på en förståelse hur datalänkar används taktiskt i de olika arenorna. Du har stor möjlighet till kompetensutveckling och möjlighet att bredda dina kunskaper till olika områden inom taktiska datalänkar, samt:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning 
 • Mycket god datorvana
 • B-körkort
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av Länk 16 i teori och praktik
 • Erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation

Personliga egenskaper

Som person är du social, har en positiv grundinställning och är en lagspelare som även kan jobba självständigt. Du är ordningsam, tycker om att ta ansvar och har ett högt säkerhetsmedvetande. Som specialistofficer inom ledningssystem ser vi att du är analytisk, drivande samt har förmågan att se helheten och olika lösningar på problem. En stor del av arbetet innebär kontakt med användarna vilket kräver att man är pedagogisk och tydlig i sin kommunikation.

Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten som Ledningssystemofficer.

Placeringsort: Stockholm alternativt Hästveda.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarmakten. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av avdelningschef Torbjörn Strandberg, 070 334 4396. För upplysningar om anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, nås via växeln 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:
SACO - Per Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås via växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-20.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan