Chef till Specialistfunktionen - Högkvarteret (HKV)

Om tjänsten

HKV STAB Pers söker en detaljchef till Specialistfunktionen som tillsammans med en grupp specialister arbetar med frågor inom personalområdet. Du kommer att ha personalansvar för Specialistfunktionen samt egna ansvarsområden, främst inom utbildningsområdet.

Specialistfunktionen tillhör HKV STAB som är funktionsutövare och ledningsresurs för personal-, ekonomi-, säkerhets-, beredskaps, -administrativt och IS/IT verksamhet för förbandet HKV.

Specialistfunktionen består för närvarande av fyra medarbetare med olika specialistfunktioner, där öppenhet och dialog är en grundförutsättning för ett gott arbete tillsammans och för att funktionen ska nå målen med verksamheten. Du kommer att ha möjlighet att arbeta mycket självständigt samtidigt som du ska kunna leda och coacha dina medarbetare. Du kommer i arbetet som detaljchef för Specialistfunktionen ha daglig kontakt med medarbetare inom främst HKV STAB men även hela HKV och resten av Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Personalansvar över Specialistfunktionen
Budgetansvar
Ansvara för HKV Chefsutbildning/Management
Handläggare av högre militära och civila utbildning
Samordningsansvar för övriga utbildningar
Kompetensområdesföreträdare (KOF) för förbandet HKV
Konsultativt stöd till/Coachande av egen personal men även inom personal-/utbildningsfrågor till övriga medarbetare och chefer i HKV
Ingå i HKV Krisstödslag (om krisstödsutbildad)

Kvalifikationer

Akademisk examen (beteendevetar-/socionomexamen) eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
Kunskap om hur grupper fungerar. Ledarerfarenhet/Erfarenhet av att leda och coacha grupp
Erfarenhet och kunskap om att ha arbetat med utbildningsfrågor samt erfarenhet/inblick i arbete med rehabiliterings- resp. arbetsmiljöfrågor

Körkort B (manuell)

Meriterande

Krisstödsutbildning
Erfarenhet från budgetarbete
Erfarenhet av att ha arbetat inom Försvarsmakten och god kännedom om Försvarsmaktens organisation

Personliga egenskaper

Du har erfarenhet och en god känsla för att leda olika yrkesgrupper, lätt för att skapa goda relationer, kommunikativ, vilket även innebär att du kan/har vana att framträda för andra, bygga förtroenden och har förmåga att samarbeta på olika nivåer inom organisationen.

Som person har du en positiv människosyn, tror på öppenhet, förtroende för och mellan medarbetare. Du är ansvarstagande, serviceinriktad, engagerad och drivs av och trivs med att identifiera och genomföra förbättringar.

Du har god analytisk förmåga, förmåga att se möjligheter och utvecklingsområden och driva dessa vidare. Du kan även se och förstå konsekvenser av olika lösningsförslag.

Du ska kunna ta självständigt ansvar för funktionens och egna arbetsuppgifter, vara flexibel och agera utifrån en helhetssyn för Högkvarterets bästa. Du är självgående och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Det krävs att du har hög integritet, är orädd, lyhörd och har god förmåga att arbeta strukturerat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den Värdegrund som finns. Försvarsmaktens Värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil befattning Tillsvidareanställning efter provanställning sex månader
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Under andra kvartalet 2021

För upplysningar om befattningen kontakta

Birgitta Hagström, detaljchef HKV STAB Pers Specialistfunktionen
Per Hurtig, HKV HR chef

Nås via växeln 08-788 75 00


Fackliga företrädare

SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 februari 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-03-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan